γ βαρουφάκης δεν έχει παραβιαστεί καμ

Γ. Βαρουφάκης: Δεν έχει παραβιαστεί καμία «κόκκινη» γραμμή

0


EPA/JULIEN WARNAND

Διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει «πατηθεί καμία κόκκινη γραμμή» παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην «ERTOpen» και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε «συμφωνούμε;». Εάν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Εάν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη».

Σύμφωνα με τον υπουργό στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά διερωτάται «αν εγώ πατήσω την κόκκινη γραμμή, εσείς θα πατήσετε τη δικιά σας;». Υποστήριξε δε, ότι όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τίποτα δεν έχει κλείσει «και μέχρι να κλείσει δεν υπάρχει τίποτα».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «στη διαπραγμάτευση δεν πας για τη ρήξη. Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Απαντώντας σε όσους του ζητούν να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «δεν εξελέγην για αυτό», ενώ αναφορικά με εκείνους που λένε να κλείσει τη συμφωνία, επισήμανε ότι «δεν εξελέγην για να εφαρμόσω το ε-mail Χαρδούβελη. Ο κόσμος μάς εξέλεξε για να δεχτούμε το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανοηθούμε τη ρήξη, τότε θα υποχωρήσουμε και θα υποταχθούμε όπως οι προηγούμενοι».

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται από στελέχη του

Πηγή : Ναυτεμπορική

Share.