δεν πρόκειται να υπάρξουν αγοραπωλησ

Δεν πρόκειται να υπάρξουν αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων, διαβεβαιώνει ο Δραγασάκης

0

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα εντός του έτους γιατί το 2016 θα τεθεί σε εφαρμογή κοινοτική οδηγία η οποία θα δημιουργήσει κινδύνους για τις καταθέσεις. «Έχουμε προτεραιότητα να μην πειραχτούν οι καταθέσεις» είπε και πρόσθεσε ότι αν μείνει ανοικτό το θέμα των τραπεζών μπορεί να υπάρξουν εκβιασμοί και πιέσεις. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά το προηγούμενο επτάμηνο διεξήχθη πόλεμος κατά της κυβέρνησης και της χώρας και προειδοποίηση ότι μπορεί να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες καταστάσεις» σημείωσε.

Ο κ. Δραγασάκης αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για την ανακεφαλαιοποίηση ευθύνεται το δημοψήφισμα και οι κυβερνητικοί χειρισμού και επέρριψε την ευθύνη στα προβλήματα των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι υπήρξε σκανδαλώδης η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της κυβέρνησης Σαμαρά. «Η προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση δεν έλυσε το θέμα των κόκκινων δανείων αλλά ούτε και διοικήσεων» είπε και συμπλήρωσε: οι ίδιες δομές που έδωσαν τα κόκκινα δάνεια καλούνταν να λύσουν το πρόβλημα. Αντέτεινε, μάλιστα, ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών. «Υπάρχουν πολλά στελέχη τραπεζών στη φυλακή και πολλές υποθέσεις υπό έρευνα, μην το ξεχνάμε αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικείμενη έκδοση πράξης του υπουργικού συμβουλίου για την ποσοστιαία σύνθεση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού. «Θα υπάρχει ισχυρή παρουσία ιδιωτών-μετόχων αλλά όσο πιο γίνεται και  πιο ισχυρή παρουσία του δημοσίου ώστε να υπάρξει στο μέλλον η ανάκτηση κάποιων ποσών» είπε και δεσμεύτηκε ότι ακόμη και αν είναι χαμηλή η παρουσία του δημοσίου «θα υπάρχουν προγραμματικές συμφωνίες με τις τράπεζες ώστε να ασκηθεί ο αναγκαίος έλεγχος». 

Πηγή:NEWS247

Share.