είδαμε πρώτοι το νέο africa twin από κοντά και μα

Είδαμε πρώτοι το νέο Africa Twin από κοντά, και μας έκαναν εντύπωση δύο πράγματα… για αρχή!

0

Στο περίπτερο της Honda, στο Tokyo Motor Show όπου είμασταν οι μοναδικοί Έλληνες δημοσιογράφοι, είδαμε από κοντά το νέο Africa Twin η παραγωγή του οποίου έχει ξεκινήσει, όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Honda. Μέχρι να έρθει η ώρα για την πρώτη οδηγική γεύση, περιοριστήκαμε στην επιθεώρηση του μοναδικού μοντέλου που υπήρχε στο περίπτερο, αλλά και στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη μ” έναν από τους σχεδιαστές της Honda.

Η νέα Africa Twin δεν έχει ξεφύγει καθόλου σε μέγεθος, από τις προσδοκίες που τρέφαμε για μία ευκολοδήγητη μοτοσυκλέτα, κι αυτό αφήνει ευχάριστες σκέψεις για την ικανότητά της στο χώμα. Πολύ πιο μαζεμένη από Varadero, για παράδειγμα, και αρκετά κοντά σε μία από τις πιο λεπτές μεσαίες on-off, την BMW F800GS. Στο ρεζερβουάρ και στο σημείο που τα γόνατα συναντούν το πλαίσιο διαφέρει με το F800GS, ενώ η γεωμετρία της θέσης οδήγησης, με βάση την στατική δοκιμή, μαρτυρά ότι θα την οδηγείς ξεκούραστα ακόμα και όρθιος. Γιατί τιμόνι και μαρπιέ αφήνουν γόνατα και αγκώνες σε μία άνετη γωνία.

Εντύπωση μας έκανε επίσης το φινίρισμα των πλαστικών και η συναρμογή τους. Πολύ καλή η βαφή στο σύνολο, όπως και το υλικό της σέλας, αν και το συγκεκριμένο κόκκινο χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη επιλογή, καθώς δείχνει σαν η σέλα να έχει μεγαλύτερη ηλικία από την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, όμως θα δείξει αν αυτή θα είναι και η τελική μορφή.

Κοιτώντας την από κοντά, και ανεβαίνοντας στη σέλα της… ανέβηκε ακόμα περισσότερο και ο πήχης για όλα όσα περιμένουμε κατά την δοκιμή της, που τώρα την προσμένουμε με μεγαλύτερη αγωνία!

 

 

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του MOTO, όλο το ρεπορτάζ του TOKYO MOTOR SHOW και οι αποκλειστικές πληροφορίες από τους ανθρώπους των εταιριών και τα μοντέλα που είδαμε ζωντανά!

Πηγή:MOTOMAG

Share.