και ο κατρούγκαλος στην πορεία κατά τ

Και ο… Κατρούγκαλος στην πορεία κατά του ασφαλιστικού

0

Τα μέλη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους "κάτι" από τον υπουργό, της αρμοδιότητας του οποίου είναι το περί ου ο λόγος νομοσχέδιο.

Άλλωστε, δεν πάει και πολύς καιρός, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ (κυβέρνηση ων) είχε καλέσει σε συμμετοχή των πολιτών, σε πορεία κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, ένα παιδί προσέφερε στον "υπουργό" χαρτομάντηλα…

Το παρών στην πορεία έδωσε και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης…

… αλλά και η Ραχήλ Μακρή.

 

Στην πορεία συμμετείχε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στη σημερινή κινητοποίηση των ΑΔΕΣΥ-ΓΣΕΕ συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, νοσοκομειακοί γιατροί, ενώσεις συνταξιούχων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΕΣΗΕΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο και εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το δικό της μπλοκ είχε η ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν ότι δεν θα περάσει η μεταρρύθμιση που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και δόθηκε ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις με αιχμή του δόρατος την απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της, η μάχη δίνεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ειδικότερα τονίζεται ότι οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

«Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και στέλνει το μήνυμα ότι «μπορούμε να τους σταματήσουμε» και ότι «το σχέδιο για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει».

Πηγή:NEWS247

Share.