κατοχύρωσε μέρος των κερδών το χ α

Κατοχύρωσε μέρος των κερδών το Χ.Α.

0


Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επιλεκτική κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών καταγράφηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο τελικά έκλεισε με μικρά κέρδη, σημαντικά κατώτερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά του, εξαιτίας της πτώσης δεικτοβαρών μετοχών. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε αυξημένος κατά 0,27% στις 669,26 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που κατέγραψε η αγορά, ήταν στις 677,74 μονάδες και η χαμηλότερη στις 664,50. Η καθαρή αξία συναλλαγών μειώθηκε κατά 30,89% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τρίτης, διαμορφούμενη στα 28,13 εκ. ευρώ περίπου, ενώ  πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 0,7 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε άνοδο 0,38% ενώ  ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,64%. 

Η αντίσταση των 670 μονάδων τελικά αποδεικνύεται ιδιαίτερα ισχυρή, παρά το γεγονός ότι και στη χθεσινή αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση η αγορά «δοκίμασε» να τη διαπεράσει. Φυσικά, η αντίσταση αυτή ενισχύεται και από την απουσία ισχυρού καταλύτη που θα βελτίωνε την ορατότητα για την ελληνική αγορά, η οποία έχει εγκλωβιστεί από τις 11 Αυγούστου κάτω από τις 700 μονάδες. 

Τη σημερινή διόρθωση του τραπεζικού κλάδου δεν την ακολούθησε η Alpha Bank θα εκλαμβανόταν ως φυσική πορεία μετά το ράλι ανόδου των προηγούμενων ημερών, εάν δεν είχε διαμορφωθεί μετά από ένα απότομο ενδοσυνεδριακό γύρισμα (μετά τις 16:00). 

Στο μεταξύ η ένταση της ανόδου τις πρώτες πέντε ώρες της συνεδρίασης ήταν μέτρια, καθώς η αγορά αναμένει σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι θα διαμορφωθούν νέες ισορροπίες από τη σημερινή τηλεμαχία, αν και το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας εξακολουθεί να συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες. 

Όπως σημειώθηκε από αρκετούς ξένους αναλυτές σήμερα, οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν αναμένεται να αναδείξουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, με το πιθανότερο σενάριο να είναι αυτό της κυβέρνησης συνεργασίας. Εάν επιβεβαιωθεί μια τέτοια εξέλιξη, το κλίμα συναίνεσης για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής θα είναι θετικό.  

Στο ταμπλό τώρα, ο μεγαλύτερος όγκος των συναλλαγών απορροφήθηκε από συγκεκριμένες μετοχές. Στη Eurobank ο τζίρος ανήλθε στα 4,33 εκατ., στην Πειραιώς στα 3,09 εκατ., στη

Πηγή : Ναυτεμπορική

Share.