μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά

Μία παράξενη μελέτη: Πώς αισθάνεται κάποιος που θεωρεί ότι είναι… αόρατος

0μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά μία παράξενη μελέτη πώς αισθάνεται κά Σε ποια ηλικία μειώνεται το μέγεθος του πέους... Ο "κύκλος ζωής" του ανδρικού μορίου Αυτά είναι τα 8 σημάδια που θα μαρτυρήσουν το φύλλο του μωρού σας «Πολυφάρμακο» κατά του καρκίνου από θαλάσσιο φύκι, ερευνάται στο πανεπιστήμιο Πατρών Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί με τον διοικητή του ΟΑΕΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα Μέχρι το τέλος Απριλίου η εξόφληση των εφημεριών του 2014 στο νοσ. Διδυμοτείχου Κουρουμπλής από Έβρο: Μέχρι τέλος Απριλίου πληρώνονται οι εφημερίες του 2014 & στο επόμενο δίμηνο του 2015 ΙΣΑ: Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των ιατρών του Ελπίς Δωρεά μηχανήματος αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Αγίου Νικόλαου Λασιθίου Υπερψηφίστηκε από την Βουλή, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Η Παγκόσμια Ημέρα του DNA γιορτάζεται στις 25 Απριλίου: Όταν ξεκλείδωσε η «διπλή Έλικα» Ο Κουρουμπλής διαψεύδει την μεταφορά διαθεσίμων από το νοσοκομείο Τρικάλων Γιατί πρέπει να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αθλούνται Μία παράξενη μελέτη: Πώς αισθάνεται κάποιος που θεωρεί ότι είναι... αόρατος «Φάρμακο για Όλους» δια χειρός Κουρουμπλή με έμφαση στην ελληνική παραγωγή και καλά αμειβόμενους εργαζομένους Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής: Δωρεάν εξετάσεις & υπηρεσίες σε ανασφάλιστους Μία μαμά διηγείται: «Αυτές είναι οι 15 υποσχέσεις που δίνω στο γιο μου» Η τροφή-ασπίδα κατά της κατάθλιψης Πώς θα φροντίσετε το δέρμα σας το καλοκαίρι αν έχετε τατουάζ Φύλο μωρού: Φαίνεται από το σχήμα της κοιλιάς; 7 χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων που σίγουρα θα σου λύσουν τα χέρια Παν. Κουρουμπλής: Επί της ουσίας η ΠΝΠ εξαιρεί τα νοσοκομεία Δείκτης Μάζας Σώματος: Με ποιο τύπο γίνεται ο υπολογισμός Πέθανε η 25χρονη που έμεινε ανασφάλιστη επειδή βρισκόταν σε κώμα Ρυθμίστηκαν οφειλές ύψους 2,032 δισ στα ασφαλιστικά ταμεία

Η ιδέα και μόνο της ύπαρξης ενός αόρατου ανθρώπου, σίγουρα παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Στη συγκεκριμένη είδηση, όμως, αφορά στο πείραμα νευροεπιστημόνων από τη Σουηδία!

Χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, πέτυχαν να πραγματοποιήσουν μία επιτυχή προσομοίωση «αορατότητας», προκειμένου να μελετήσουν τα συναισθήματα των συμμετεχόντων.

Στο πρωτοποριακό αυτό πείραμα, η ομάδα του Δρ. Arvid Guterstam του Ινστιτούτου Karolinska χώρισε τους συμμετέχοντας σε δύο ομάδες.

Από την πρώτη ομάδα ζητήθηκε να φορέσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι το σώματα τους ήταν αόρατο.

Η αίσθηση αυτή ενισχυόταν με διάφορα ερεθίσματα. Οι επιστήμονες άγγιζαν το σώμα τους με ένα πινέλο, το οποίο οι ίδιοι μπορούσαν να δουν να αιωρείται στο κενό. Με αυτόν τον τρόπο, το μυαλό τους «πειθόταν» ότι αυτό που βλέπουν –ή μάλλον δεν βλέπουν – είναι αληθινό.

Επίσης, οι επιστήμονες ζητούσαν από τους εθελοντές να σταθούν για μερικά λεπτά μπροστά σε μία ομάδα ατόμων που τους κοιτούσε επίμονα, μία κατάσταση η οποία σε φυσιολογικές συνθήκες θα τους προκαλούσε μεγάλο άγχος.

Όπως προέκυψε, οι συμμετέχοντες που φορούσαν γυαλιά βίωναν σημαντικά λιγότερο στρες από την ομάδα των ατόμων χωρίς τα γυαλιά.

Πολλοί, μάλιστα, χαρακτήρισαν την εμπειρία «παράξενη», «πολύ διασκεδαστική» και «δύσκολο να περιγραφεί».

 

Πηγή:ONMED

Share.