νέα ducati v4

Νέα Ducati V4

0

Στο παρασκήνιο της παρουσίασης της Ducati Panigale 1299 R Last Edition (το οποίο δεν είναι περιορισμένης παραγωγής, αλλά αριθμημένης όπως ακριβώς γράψαμε και θα πωλείται κανονικά και του χρόνου) στην Laguna Seca, ο Claudio Domenicali άνοιξε τα χαρτιά του για το μέλλον των V2 και του νέου V4 κινητήρων της Ducati.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής εταιρείας, ο νέος κινητήρας V4 που θα δούμε για πρώτη φορά το φθινόπωρο στην έκθεση του Μιλάνου, πάνω στη νέα Superbike της Ducati, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα, διαφορετικής κατηγορίας. Αυτό έρχεται να προστεθεί στις φήμες που ήθελαν τον νέο V4 κινητήρα να έχει δύο εκδόσεις κυβισμού, στα 1000 και 1200 κυβικά.

Ο κινητήρας των 1000 κυβικών θα χρησιμοποιηθεί για την καινούρια superbike (ώστε να μπορεί να τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK), ενώ ο υπερκυβισμένος στα 1200cc με τα μεγαλύτερα αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές είναι κατάλληλος για μοτοσυκλέτες δρόμου, όπως ας πούμε ένα Streetfighter. Άλλωστε και η Aprilia, το Tuono το έχει ανεβάσει στα 1100 κυβικά.

Όμως ο Domenicali μίλησε και για το μέλλον των V2 κινητήρων. Τόσο ο Testastretta των 937cc/1200cc, όσο και ο Supersquadro του Panigale 959 θα συνεχίσουν να παράγονται και να εξελίσσονται. Σύμφωνα με τον Domenicali, η Ducati δεν μπορεί να φτιάξει μια φτηνή, μικρότερου κυβισμού supersport με τον V4 κινητήρα, οπότε ο Supersquadro του 959 θα παίξει αυτό το ρόλο μέσα στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας.

Σχετικά με τον νέο V4, ο πρόεδρος της Ducati δεν ήθελε να αποκαλύψει αν θα είναι Big-bang ή αν θα είναι screamer (η Ducati έχει δοκιμάσει και τους δύο τύπους κινητήρων στα MotoGP). Όμως είπε ότι μέσα σε αυτόν τον κινητήρα θα υπάρχουν μοναδικοί νεοτερισμοί. Το σύστημα Desmo είναι δεδομένο και πιθανόν να συνδυάζεται και με το DVT.

Πηγή:MOTOMAG

Share.