ο καταζητούμενος vor της ρώσικης μαφία

Ο καταζητούμενος ‘Vor’ της Ρώσικης Μαφίας. Από τα συμβόλαια θανάτου στην κρυψώνα της Θεσσαλονίκης και τη σύλληψη

0


Πρόκειται για μεγάλο «κεφάλι» στο οργανωμένο έγκλημα της Ρωσίας και «Vor» της Μαφίας που καταζητείτο επί σειρά ετών από την FSB και την Interpol για εμπόριο όπλων και συμβόλαια θανάτου.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα είχε δώσει εντολή για συμβόλαιο θανάτου από το 2013 σε βάρος ενός Ρώσου επιχειρηματία και όταν έγινε αντιληπτός πρόλαβε να διαφύγει από τη Ρωσία. Ερευνάται, εάν είχε προλάβει να αναπτύξει τυχόν εγκληματική ενέργεια στην Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

Οι πολύμηνες και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διεθνώς καταζητούμενου με Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ο προαναφερόμενος, ο οποίος αποτελεί μέλος του Ρωσικού Οργανωμένου Εγκλήματος, εντοπίσθηκε χθες το μεσημέρι, μετά από έφοδο της αντρών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Ρωσικές Διωκτικές Αρχές.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε υπέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά. Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα που κρυβόταν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων Εσθονικών και Ρωσικών εταιρειών,  πιστωτικές κάρτες με στοιχεία κατόχου τρίτων ατόμων και φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων usb.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή:NEWS247

Share.