παγκόσμια διάκριση για την ελληνική β

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Βιβλική Εταιρία

0Στις 3-7 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Κορέας το παγκόσμιο συνέδριο των εκδοτών των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών. Οι εργασίες έκλεισαν με την απονομή των Βραβείων Annie Vallotton, όπου επιβραβεύτηκε «Η δημιουργικότητα στο περιεχόμενο». Τα βραβεία πήραν το όνομά τους από τη σπουδαία εικονογράφο της Βίβλου Annie Vallotton. Οι απλές γραμμές των σχεδίων της έχουν δημοσιευτεί σε πάνω από 225 εκατομμύρια Αγίες Γραφές σε εκατοντάδες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας για τη σειρά «Οι ιστορίες του Καλλίστρατου» της Βασιλικής Νευροκοπλή, σε εικονογράφηση της Αθηνάς Ρομπιέ. Η σειρά προσφέρει στους μικρούς, αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες, ένα παραμυθένιο ψηλάφισμα στις παραβολές του Ευαγγελίου. Ο Καλλίστρατος είναι ο παραμυθάς που, αφού αφηγείται στα παιδιά μια ιστορία του Θεού με τον δικό του τρόπο, ύστερα πλάθει γι’ αυτήν ένα παραμύθι.

«Οι ιστορίες του Καλλίστρατου» έχουν ταξιδέψει τα τρία τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και έχουν παρουσιαστεί σε εκατοντάδες παιδιά σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία, εκκλησίες, δημοτικές βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα και βιβλιοπωλεία. Πολύ συχνά οι μαθητές δραματοποιούν τα κείμενα και τα παρουσιάζουν ως θεατρικά έργα. Μάλιστα, ένας ερασιτεχνικός θίασος στη Θεσσαλονίκη έχει ανεβάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση Ο Καλλίστρατος και οι περιπέτειες των χαρισμάτων, που βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της σειράς.

Πηγή:diastixo.gr

Share.