πεδουλάκης επέλεξα τον δρόμο της καρ

Πεδουλάκης: "Επέλεξα τον δρόμο της καρδιάς και όχι της λογικής"

0

  • Email
  • Print
  • Text

Πεδουλάκης: “Επέλεξα τον δρόμο της καρδιάς και όχι της λογικής”

Στην εφημερίδα “Πράσινη” μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ομάδα, τόνισε πως αποφάσισε πρώτα απ’ όλα με γνώμονα την καρδιά, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κάνει λόγο και για το μεγάλο στόχο κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος. Παράλληλα, μίλησε για την επιστράτευση των Αλβέρτη και Τσαρτσαρή, την αλλαγή θέσης στον Γκιστ και την αποχώρηση του Διαμαντίδη στο τέλος της σεζόν.

Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, είπε: ‘Είχα απόλυτη εικόνα της ομάδας, είχα παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια και έβλεπα. Ήξερα πως ο τρόπος που λειτουργούσε η ομάδα είναι ένα μοντέλο μακριά από αυτό που δουλεύω. Είχα να διαλέξω ανάμεσα στο δρόμο της λογικής και της καρδιάς και επέλεξα τον δεύτερο. Ένιωσα πως είμαστε σε μια διαδικασία επιστράτευσης. Μας έχει προσφέρει πολλά αυτός ο σύλλογος και μας χρειάζεται, άρα είμαστε εδώ. Και στα καλά και στα κακά, και στα εύκολα και στα δύσκολα".

Για τις αλλαγές στην ομάδα, ανέφερε: "Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κι εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα μέσα σε λίγες μέρες. Τα plays δεν μπορείς να τα αλλάξεις Μάη μήνα, θα μπερδευτούν τα παιδιά. Βασικά πράγματα αλλάζεις. Μαγικά δεν γίνονται, αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχει ένας δρόμος και όλα γίνονται μέσα από δουλειά και εκμάθηση. Προέκυψαν και δύο τραυματισμοί, του Βλάντο και του Γιώργου, που κάνουν τα πράγματα χειρότερα".

Για το τι βάζει ο ίδιος ως προτεραιότητα, σχολίασε: "Το βασικό ζητούμενο είναι να λειτουργούμε όλοι σαν ομάδα και μετά ως άτομα. Να δουλεύουμε χωρίς την μπάλα ως ομάδα, να κινούμαστε σωστά και να έχουμε σωστές αποστάσεις. Να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί κανόνες. Αυτό θέλει μήνες για να γίνει συνείδηση μέσα από την επανάληψη των προπονήσεων. Κάποια παιδιά έχουν την εμπειρία να το κάνουν, κάποια όμως όχι. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε πολύ καλά παιδιά στα αποδυτήρια".

Για την επιστράτευση των Αλβέρτη και Τσαρτσαρή, δήλωσε: "Διαφωνώ με τον όρο συσπείρωσης. Δεν είναι συσπείρωση. Είναι καθαρά θέμα παράδοσης. Αυτοί ξέρουν το πρόβλημα, αυτοί ξέρουν το δρόμο για να καταφέρει να βρει ξανά το DNA του ο Παναθηναϊκός. Τι είναι αυτό το περιβόητο DNA; Σοβαρότητα, σκληρότητα και μπασκετική νοημοσύνη. Αυτοί γνωρίζουν το δρόμο και μπορούν να βοηθήσουν να επανέλθουμε".

Για τα καλά λόγια από τους παίκτες που συνεργάστηκε, είπε: "Γι’ αυτά τα παιδιά πολλές φορές μπαίνω στη θέση του δασκάλου και για τον δάσκαλο έχει σημασία τι λένε οι μαθητές του. Αυτοί ξέρουν, μόνο αυτοί γνωρίζουν αν ο άνθρωπος που έχουν απέναντί τους κατάφερε να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και αθλητές. Αυτό μένει".

Για την αλλαγή θέσης στον Γκιστ, απάντησε: "Είναι ανάγκη, δεν είναι επιλογή ή σχέδιο. Είναι καθαρή ανάγκη. Μετά τον τραυματισμό του Παπαγιάννη, την αποχώρηση του Κούζμιτς και την απειρία του Χάντερ χρειαζόμαστε βοήθεια στο ‘5’".

Για αποχώρηση του Διαμαντίδη, τόνισε: "Δεν θέλω να συζητήσω άλλο αυτό το θέμα, έχει γίνει ήδη πολλή κουβέντα. Είμαστε σε περίοδο playoffs και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Είμαι σίγουρος πως και ο ίδιος ο Μήτσος δεν θα ήθελε να πω κάτι αυτή την εποχή. Είναι ένας γεννημένος winner και θέλει να μιλάμε για το παιχνίδι. Μετά θα τα πούμε όλα".

Photo Credits: Action ImagesΠηγή : SPORT24

Share.