πρώτη φορά στη serie a η φροζινόνε

Πρώτη φορά στη Serie A η Φροζινόνε

0


Email Print Text

Πρώτη φορά στη Serie A η Φροζινόνε

Προς (Συμπλήρωσε το e-mail του φίλου σου) Από (Συμπλήρωσε το δικό σου e-mail) Κείμενο

Το Φροζινόνε είναι μία μικρή πόλη κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, Ρόμα. Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν από χθες να υπερηφανεύονται για την ομάδα τους.

Οι «τζαλομπλού» από το Σάββατο ανήκουν στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, από το 1912.

Είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει την Κάρπι, η οποία εξασφάλισε την άνοδό της στη Serie A πριν από μερικές εβδομάδες, κι αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μάλιστα για να αναλογιστεί κανείς το θρίαμβο των δύο ομάδων, αρκεί ν” αναφερθεί ότι η Κάρπι πριν πέντε χρόνια έπαιζε στην πέμπτη τη τάξει εθνική κατηγορία της Ιταλίας, ενώ η Φροζινόνε πέρυσι τέτοια εποχή στη Lega Pro, τρίτη τη τάξει κατηγορία. Μάλιστα η πρώτη φορά που ανέβηκε στη Serie B η Φροζινόνε, ήταν πριν εννιά χρόνια.

 

Το γήπεδο της "Ματούζα" γέμισε από 10.000 φιλάθλους των "τζαλομπλού", οι οποίοι πανηγύρισαν την άνοδο, στο ματς με την Κροτόνε (νίκη με 3-1). Το Φροζινόνε, δεν έχει παρά μόνο 46.000 κατοίκους.

Σ” ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό, η Φροζινόνε έγινε με τη Σαββατιάτικη άνοδό της, η 65η διαφορετική ομάδα που συμμετέχει, στη Serie A.

 

Άλλη μία ομάδα θα ακολουθήσει τις Κάρπι και Φροζινόνε, στη Serie A και θα προκύψει από τη μάχη των play-offs. Σ” αυτά συμμετέχουν οι Βιτσέντζα, Μπολόνια, Σπέτσια, Περούτζα, Λιβόρνο κι Αβελίνο. Βέβαια, από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον εστιάζεται στους "ροσομπλού" της Μπολόνια, στους οποίους αγωνίζεται ο Μάριος Οικονόμου.

 Πηγή : SPORT24

Share.