σπείρα κροατών ναρκεμπόρων πίσω από τ

Σπείρα Κροατών ναρκεμπόρων πίσω από τις μεγαλύτερες φυτείες υδροπονικής κάνναβης στη χώρα μας

0

Η πρώτη περίπτωση στο Ναύπλιο έγινε αντιληπτή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την προσοχή των ανθρώπων που έδωσαν την πληροφορία στις Αρχές, το γεγονός ότι οι Κροάτες, ενώ είχαν νοικιάσει τον συγκεκριμένα χώρο δήθεν για να τον ξανανοίξουν ως κλαμπ, οι αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν καθημερινά φορτηγά να ξεφορτώνουν χώμα και λιπάσματα στον χώρο, που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τις δήθεν εργασίες ανακαίνισης που γίνονταν αυτόν τον 1,5 μήνα… στον χώρο.

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης των στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση των Αρχών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, αστυνομική επιχείρηση στο δήθεν υπό κατασκευή νυχτερινό κέντρο, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.224 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 20 έως 50 εκατοστών περίπου, σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, αποτελούμενο από 317 ανακλαστήρες θερμότητας, 214 μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτες, θερμόμετρα, ανεμιστήρες κ.α.

Οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου συνέλαβαν τους δύο Κροάτες, ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

 

Σήμερα και μεσημεριανές ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με συναδέλφους τους από άλλες Υπηρεσίες, εντόπισαν μία ακόμα μεγαλύτερη αντίστοιχη φυτεία καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης πιθανόν από μέλη του ίδιου κυκλώματος, αυτή την φορά στην Φθιώτιδα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η καταμέτρηση των δενδρυλλίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 2.000 δενδρύλλια! Ο αριθμός των συλληφθέντων από την δεύτερη αστυνομική επιχείρηση στην Φθιώτιδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ενώ οι έρευνες για αυτή την περίπτωση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή:NEWS247

Share.