στην ισραηλινή βουλή το θέμα του νέου δ

Στην ισραηλινή βουλή το θέμα του νέου δορυφόρου Amos

0


Στην ισραηλινή βουλή το θέμα του νέου δορυφόρου Amos

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου σε συνεδρίαση της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας της ισραηλινής βουλής, συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη αντικατάσταση του χαμένου δορυφόρου Amos-6, που θα ονομάζεται Amos-8. H Spacecom, ιδιοκτήτρια του στόλου των δορυφόρων Amos, έχει προσκαλέσει διεθνείς εταιρείες για την κατασκευή του Amos-8. Η ισραηλινή επιτροπή συζήτησε αν θα χρηματοδοτήσει μέρος ή το σύνολο της δαπάνης για την κατασκευή του νέου δορυφόρου, και σε ποια έκταση θα μπορούσε να μεταφέρει ένα ισραηλινό κυβερνητικό φορτίο για ειδικές στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες.

Ο επικεφαλής της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI), Opher Doron, η οποία στο παρελθόν είχε ιδιαίτερα σημαντική εμπλοκή στην κατασκευή των δορυφόρων Amos, λέει ότι οι ομάδες σχεδιασμού της ΙΑΙ έχουν διαλυθεί και έχουν σταματήσει οι εξαγορές.

“Πληρώνουμε πολλά χρήματα για να νοικιάσουμε τον δορυφόρο που αντικατάστησε τον Amos-6. Δυστυχώς έχει ανακοινωθεί μία διεθνής δημοπρασία για τον δορυφόρο Amos-8 που θα τον αντικαταστήσει, και κατά πάσα πιθανότητα θα την κερδίσει μία διεθνής εταιρεία, τερματίζοντας την δυνατότητα του Ισραήλ να παρέχει (ανεξάρτητες) δορυφορικές τηλεπικοινωνίες”, δήλωσε ο Doron.

http://advanced-television.com/2017/07/11/israel-questions-new-amos-satellite-plan/

 

Πηγή:digitaltvinfo.gr

Share.