τανχόιζερ του βάγκνερ από την metropolitan opera της ν

Τανχόιζερ του Βάγκνερ, από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

0Τανχόιζερ του Βάγκνερ, από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

H Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης παρουσιάζει απόψε στις 6 το απόγευμα την όπερα Τανχόιζερ του Βάγκνερ, την τρίτη παράσταση ζωντανών μεταδόσεων της σεζόν 2015-16 του βραβευμένου προγράμματος The Met: Live in HD.

Ο James Levine διευθύνει το νεανικό αριστούργημα του Wagner, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Μet μετά από περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Live in HD» σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κορυφαίος σύγχρονος βαγκνερικός τενόρος Johan Botha ερμηνεύει τον απαιτητικό ρόλο του νεαρού ιππότη που παγιδεύεται ανάμεσα στην αγάπη και το πάθος.

Η σοπράνο Eva-Maria Westbroek είναι η Ελισάβετ, προσθέτοντας άλλη μια βαγκνερική ηρωίδα στο ρεπερτόριό της στη ΜΕΤ, μετά την περίφημη Ζιγκλίντε στο «Δαχτυλίδι» πριν από μερικές σεζόν. Μετά τον πρόσφατο θρίαμβό του στον Πάρσιφαλ, ο βαρύτονος Peter Mattei ερμηνεύει τον Βόλφραμ ενώ η μετζοσοπράνο Michelle DeYoung είναι η θεά του έρωτα, Αφροδίτη.

Βασικός ήρωας της μεγάλης ρομαντικής όπερας σε τρεις πράξεις, είναι ο «Τανχόιζερ», ένας καλλιτέχνης με αλαζονική συμπεριφορά που του αρέσει να προκαλεί το θαυμασμό. Ο Βάγκνερ συνδύασε δυο διαφορετικούς μύθους. Ο πρώτος αφορά το θρυλικό ποιητή που έζησε κατά τον 13ο αιώνα ως περιπλανώμενος τραγουδιστής και είχε λάβει μέρος σε ένα διαγωνισμό ποίησης μαζί με άλλους αξιόλογους βάρδους της μεσαιωνικής Ευρώπης το έτος 1206 ή 1207 στον πύργο του Βάρτμπουργκ στην γερμανική πόλη Αϊζεναχ. Ο δεύτερος σχετίζεται με το λαϊκό μύθο του λόφου της Αφροδίτης, ενός φανταστικού τόπου αχαλίνωτης ερωτικής ηδονής και σωματικών απολαύσεων αντίθετο με την αγνή χριστιανική αγάπη και εγκράτεια. Ο «Τανχόιζερ» καλείται να επιλέξει ή τον κόσμο της ηδονής που του υπόσχεται η Αφροδίτη ή την αγνή αγάπη της Ελισάβετ. Όταν στο διαγωνισμό ερωτικής ποίησης υπερασπίζεται τον κόσμο της ηδονής κατηγορείται πως προσβάλλει τα ήθη. Ο Πάπας του λέει πως μοναδική ελπίδα για να συγχωρεθεί είναι να ανθίσει η ράβδος του. Η Ελισάβετ, παρ» ότι την έχει προδώσει, θυσιάζει τη ζωή της προσευχόμενη για τη συγχώρεσή του. Η ράβδος ανθίζει και ο Τανχόιζερ ζει.

Αίθουσες προβολής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μυτιλήνη – Δημοτικό Θέατρο , Βόλος – Κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» , Λεμεσός – Θέατρο «ΡΙΑΛΤΟ» , Καστοριά – Αμφιθέατρο ΤΕΙ , Χανιά – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Το πρόγραμμα μεταδόσεων της σειράς Live in HD συνεχίζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, με την όπερα Λούλου του Alban Berg.

Η δορυφορική μετάδοση (feeds) θα γίνει από τις παρακάτω συχνότητες:

Eutelsat 7A (7°E)
11166,H,13311 3/4 DVB-S2/QPSK

Intelsat 10-02 (1° W)
11472,V,13311 3/4 DVB-S2/QPSK
11494,V,13311 3/4 DVB-S2/QPSK

Eutelsat 5 West A (5°W)
11591,H,26622 3/4 DVB-S2/QPSK

Intelsat 905 (24,5°W)
11603,H,13311 3/4 DVB-S2/QPSK

ΥΓ. Σε περίπτωση αλλαγών στις συχνότητες θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση

Πηγή:digitaltvinfo.gr

Share.