τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ

Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη

0τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σ Τεστ: Δείτε αν πάσχετε από Διαταραχή Δυσμορφίας του Πέους Βουλωμένη μύτη; Αναπνεύστε ελεύθερα με αυτά τα 2 τρικ! Βάλτε «φωτιά» στο μεταβολισμό σας με αυτές τις τροφές Κόκκινα αφτιά: Μάθετε τι φανερώνει το σύμπτωμα Οι 4 πιο συχνοί λόγοι που ο άντρας θέλει να χωρίσει τη σύντροφό του Τέσσερις ασθένειες που εκδηλώνονται με προβλήματα μνήμης Δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και 12 χρόνια! Δείτε γιατί! Θρόμβωση: Ποιοι είναι οι πιο σοβαροί παράγοντες κινδύνου Κεφάλαιο “Απιστία”: Οι 5 λόγοι που απατούν άντρες και γυναίκες Πώς λειτουργεί το βιάγκρα (γράφημα) 46,2 εκατ. ευρώ δίνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση στον ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή Τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη Παίδων ΜΗΤΕΡΑ: Εξετάσεις σε προνομιακές τιμές για άθληση με ασφάλεια Περπάτημα ζωής και ελπίδας από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Ποια φρούτα προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά Τι βάρος είναι καλό να έχει μία σχολική τσάντα; Οι ειδικοί απαντούν Ραιβόκρανο: Τα κύρια συμπτώματα της πάθησης που πλήττει τα νεογέννητα Εκλογές 2015: Δείτε Live το debate των πολιτικών αρχηγών

Ημερίδα με τίτλο «Η υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από την Ε.Ε., διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ- European Economic and Social Committee).

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), υπό την ιδιότητά του ως μέλος της ΕΟΚΕ και Προέδρου της Ad Hoc Ομάδας της για την Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Η Ημερίδα αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν και θα γίνει μια πρώτη ανάλυση των συμπερασματικών παρατηρήσεων που συνέταξε η Επιτροπή για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μετά την εξέταση της Ε.Ε. για το πόσο έχει προχωρήσει στις υποχρεώσεις της αναφορικά με όσα αναφέρονται στη Σύμβαση.

Οι εργασίες της Ημερίδας θα προβάλλονται ζωντανά μέσω live streaming στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr

Η ΕΟΚΕ είναι συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 1957 και παρέχει εμπειρογνωμοσύνη στα μεγάλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εκδίδοντας «γνωμοδοτήσεις» σχετικά με την προτεινόμενη κοινοτική νομοθεσία. Εκδίδει επίσης «γνωμοδοτήσεις πρωτοβουλίας» για θέματα που θεωρεί ότι πρέπει να μελετηθούν.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα της ΕΟΚΕ είναι να λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και της «κοινωνίας των πολιτών». Η ΕΟΚΕ προωθεί τη συμμετοχική δημοκρατία στην Ε.Ε. και συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών μέσω του «διαρθρωμένου διαλόγου» με τις ομάδες αυτές στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Καψής», αίθουσα «Θεοδώρα» – Διεύθυνση: Μοναστηρίου 18, και ώρα 9π.μ. – 6 μ.μ.

Πηγή:ONMED

Share.