συνέδριο νδ τα στιγμιότυπα που συζητή

Συνέδριο ΝΔ: Τα στιγμιότυπα που συζητήθηκαν

0

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε επιχείρημα από τον Φίλιππο Ταυρή για να τεκμηριώσει τις διαφωνίες του με το καταστατικό που προωθεί η ηγεσία Μητσοτάκη, λέγοντας πως αν και είναι δευτερεύον το να αφαιρείς από το καινούργιο καταστατικό το «αείμνηστος» δίπλα από το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη στιγμή που υπάρχει στο προηγούμενο καταστατικό αυτό σημαίνει κάτι.

Κατά τα λοιπά ο Νίκος Δένδιας δανείστηκε επιχειρήματα από το οπλοστάσιο του ΚΚΕ για να ασκήσει κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αποτελείται από ένα «οπορτουνιστικό» τμήμα που έφυγε από το ΚΚΕ και υιοθέτησε το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.

«Ανακατασκευή» της ΝΔ ζήτησε ο επίσης πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας για να επιτευχθεί «η χωρίς περιορισμούς, αστερίσκους και πισωγυρίσματα η εφαρμογή του φιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου με το κράτος εγγυητή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς και της κοινωνικής δικαιοσύνης» κάνοντας παράλληλα λόγο για «δημιουργική επανάσταση» της ΝΔ ενάντια στον «απολυταρχισμό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντόρα vs Πλακιωτάκη

Η μάχη της στροφής δόθηκε ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Η πρώην υπουργός μίλησε για «στροφή της ΝΔ στο κέντρο και στις κοινωνικές ομάδες που μας γύρισαν την πλάτη». Νωρίτερα πάντως ο τέως πρόεδρος της ΝΔ είχε τονίσει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να κάνει άνοιγμα τόσο προς το κέντρο, όσο και προς τα δεξιά της» εφιστώντας «ιδιαίτερη προσοχή» γιατί «θα πρέπει να κρατήσουμε μια ισορροπία. Θα πρέπει να προσέξουμε, ώστε να μην στραφούμε πολύ προς το κέντρο και χάσουμε ψηφοφόρους από τα δεξιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αξιολογήσουμε επίσης, και τα άτομα που φλερτάρουν να ενταχθούν στη ΝΔ. Γιατί πολιτικοί γυρολόγοι, δεν νομίζω ότι έχουν να προσφέρουν και τίποτα στη παράταξη».

«Ήμουνα νια και γέρασα» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη συμφωνώντας με τις καταστατικές αλλαγές και υπογραμμίζοντας ότι «κανένας μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να βάλει θητεία στον εαυτό του όπως ο Κυριάκος».

Πηγή:NEWS247

Share.