Μέτριας δυσκολίας  / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 30΄, Μαγείρεμα + Τηγάνισμα: περίπου 35΄  
 

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 3 μέτριες πατάτες, σε κύβους 2 – 3 εκ.
  • 2 αυγά
  • 4 – 5 κλωνάρια μαϊντανός +1 μικρό μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 100 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • περίπου 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  για το αλεύρωμα των κεφτέδων
  • 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα

Για την κουνουπιδοσαλάτα

  • τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 5 – 6 ελιές Καλαμών
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1/2 – 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και νερό τόσο που να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις πατάτες, τον κιμά, τα μυρωδικά, τα αυγά, το κασέρι, το ξίδι, το ούζο και τα 40 ml ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.

Πλάθουμε σε μέτριους κεφτέδες (διαμέτρου περίπου 3 – 4  εκ.). Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε τους κεφτέδες, γυρίζοντάς τους ώστε να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι να καλύψει το 1/4 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Κουνουπιδοσαλάτα: Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6 – 7 λεπτά. θέλουμε να κρατάει λίγο. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ. Σκορπίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τις ελιές, ρίχνουμε το λάδι,το λεμόνι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.

➔ Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με την κουνουπιδοσαλάτα.

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ
Με υπερηφάνεια θα σερβίριζα την εθνική μας Ρετσίνα ή μια αρωματική μπίρα Red Ale.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,’//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘109138906120213’); fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *