Με βασικούς σταθμούς τα Ιωάννινα και την Πάτρα ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της διοίκησης της Alpha Bank, υπό τον CEO του Ομίλου Βασίλη Ψάλτη, στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του κύκλου τακτικών επαφών της Τράπεζας με εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, αλλά και με επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων σε όλη την Ελλάδα.

Η Alpha Bank κατέχει την πρώτη θέση στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, εκταμιεύοντας το α΄ εξάμηνο του 2022 νέα δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ και καταγράφοντας πιστωτική επέκταση της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ, ενώ μόνο κατά την τελευταία διετία οι συνολικές εκταμιεύσεις υπερβαίνουν τα 10 δισ. ευρώ.

Στην Ήπειρο

Συνοδευόμενος από τους διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Τηλέμαχο Γεωργάκη, Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Μαρία Παπαγεωργίου, και Επιχειρηματικών Κέντρων, Μαρίνα Βερυκόκκου, ο κ. Ψάλτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους τριών κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων που εδρεύουν στον Νομό Ιωαννίνων και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροδιατροφής, των τροφίμων και των ποτών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι επιχειρηματικές προκλήσεις που σχετίζονται με το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις στην παραγωγή και τη ζήτηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις αναπτυξιακές ευκαιρίες από την αξιοποίηση των παρεχόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων (όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Αναπτυξιακός Νόμος, το ΕΣΠΑ κ.ά.), καθώς και ο ρόλος της Alpha Bank στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στα Ιωάννινα, ιδιαίτερη σημασία είχε και η συνάντηση μεταξύ του CEO του Ομίλου Alpha Bank και του δημάρχου του δήμου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης ως κόμβου καινοτομίας και διεθνούς προορισμού για επενδύσεις τεχνολογίας, καθώς και για την αυξημένη εξωστρέφεια της πόλης στον τουριστικό τομέα και τις πρωτοβουλίες πράσινης μετάβασης που υλοποιούνται από τον δήμο.

ALPHA BANK

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ψάλτης υπογράμμισε την κρισιμότητα των άμεσων ξένων επενδύσεων για την επίτευξη εύρωστης και βιώσιμης ανάπτυξης τόσο στην περιφέρεια της Ηπείρου όσο και ευρύτερα στη χώρα, τονίζοντας ότι «η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας είναι απαραίτητη για να αποκτήσει η Ελλάδα μία δυναμική και ισχυρή θέση στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη». «Έργα που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά σε τομείς όπου η χώρα μας παραδοσιακά υστερούσε, όπως η τεχνολογία και το R&D, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς ο θετικός αντίκτυπός τους είναι πολλαπλασιαστικός και διαχέεται σε όλη την οικονομία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, για να τονίσει ότι οι επενδύσεις που υλοποιούνται σε ένα πιο αποκεντρωμένο επίπεδο είναι κρίσιμες για μία ισορροπημένη και υγιή οικονομική δραστηριότητα και υποστηρίζουν την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο, καθώς αποτελούν «ανάσα οξυγόνου» για τις τοπικές κοινωνίες.

Κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, η ομάδα της Alpha Bank επισκέφθηκε, επίσης, το κατάστημα Ιωαννίνων και το κατάστημα Βελισσαρίου-Ιωαννίνων, όπου συζήτησε με το προσωπικό την πρόοδο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας και τις βελτιωμένες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους Πελάτες του Ομίλου.

Στην Πάτρα

Οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και ο ρόλος της Alpha Bank στη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε η αντιπροσωπεία της Τράπεζας με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης.

Σε δείπνο που διοργανώθηκε, αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις για την οικονομική άνθιση της Δυτικής Ελλάδας, με επίκεντρο τον Τουρισμό, τον Αγροδιατροφικό τομέα αλλά και την αξιοποίηση της δυναμικής που μπορεί να προσδώσει στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων η λειτουργία κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιοχή. Ο κ. Ψάλτης επαναβεβαίωσε πως ο ρόλος της Alpha Bank δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή χρηματοδότησης, αλλά και στην παροχή ενός πλήρους εύρους υπηρεσιών συμβουλευτικής «προκειμένου να υποστηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις στο ταξίδι μετασχηματισμού που έχουν ξεκινήσει προς ένα πιο βιώσιμο και πράσινο Αύριο».

Στο πλαίσιο αυτό, η βελτίωση των υπηρεσιών και προϊόντων προς την πελατειακή βάση της Τράπεζας αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα συζήτησης που είχε ο CEO του Ομίλου με το προσωπικό του δικτύου καταστημάτων στην πόλη και τα στελέχη εξειδικευμένων μονάδων της Τράπεζας, όπως το Κέντρο Alpha Private Bank Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, η Διεύθυνση Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, η Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας και το Επιχειρηματικό Κέντρο Δυτικής Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο κ. Ψάλτης συζήτησε με στελέχη της Τράπεζας τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Alpha Bank στον Νομό Αχαΐας και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, την ενδυνάμωση των σχέσεων με την τοπική κοινωνία και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία για την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στους πελάτες.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *