Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Η πανδημία του Covid-19 και τα κύματα της μόλυνσης, οι «μαύροι κύκνοι», που τρομάζουν τους ηγέτες, σηματοδοτούν την ανάγκη για να αναπτύξουν οι εταιρείες ικανότητες προσαρμογής και ανταπόκρισης σε διαφορετικούς τόπους και επιχειρηματικές μονάδες, σχεδιάζοντας στρατηγικές με ευελιξία και κατανόηση του πώς ξεδιπλώνονται οι νέοι κίνδυνοι. Η θεωρία των «μαύρων κύκνων» επιβεβαιώνει την επικίνδυνη κατάσταση που κλονίζει τους οργανισμούς στον πυρήνα τους. Παρ’ όλ’ αυτά, τα στελέχη μπορούν να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και ικανότητα διορατικότητας, ώστε να επανατοποθετήσουν την εταιρεία τους στο νέο περιβάλλον, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες. 

Αυτή είναι η προσέγγιση της Aon, η οποία, όπως αναφέρει στη «Ν» η κ. Έλπη Καράμπαλη, Lead Risk & Finance της Aon Solutions Greece, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα white paper / μελέτη σχετικά με τις στρατηγικές λήψης αποφάσεων στη μετά Covid-19 εποχή. Η μελέτη αυτή αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων μέσα σε ένα ρευστό, ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον, που συνεχώς εξελίσσεται.

«Υιοθετώντας τον όρο “μαύρος κύκνος” για το γεγονός της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε, περιγράφουμε την κατάσταση που όλα τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων φοβούνται να αντιμετωπίσουν, εφόσον το γεγονός αυτό δημιουργεί συνέπειες κλίμακας που οι ηγέτες των επιχειρήσεων δεν έχουν προβλέψει και η ένταση του γεγονότος αυτού είναι απρόβλεπτη», εξηγεί η κ. Καράμπαλη. Τονίζει ότι σε αυτήν τη συγκυρία είναι αναγκαία η δόμηση ενός περιεκτικού πλαισίου ανταπόκρισης στην πανδημία, που να βοηθά τις επιχειρήσεις να δομήσουν τη σωστή νοοτροπία, να αποκτήσουν την απαραίτητη ευελιξία και να προχωρήσουν στις σωστές ενέργειες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *