Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 22 ως τις 29 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia για να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως, βάσει του συμβολαίου της με την κινεζική εταιρεία CNPC, τέτοιες εργασίες συντήρησης είναι προγραμματισμένες δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.

«Σύμφωνα με τη Συμφωνία Αγοράς και Πώλησης Φυσικού Αερίου για την Ανατολική Διαδρομή μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής εταιρείας CNPC, η προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού και των συστημάτων του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο: την άνοιξη και το φθινόπωρο», εξήγησε η Gazprom. 

Η Gazprom ξεκίνησε την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia το 2019 ως μέρος μιας σύμβασης 30 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom είχε διακόψει επίσης τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 λόγω συντήρησης στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια αρνήθηκε να συνεχίσει την παράδοση επικαλούμενη αρχικά τα προβλήματα με τον εξοπλισμό της, κι έπειτα ζητώντας την άρση των κυρώσεων. Πριν το κλείσιμο του Nord Stream 1, η Gazprom είχε αρχίσει να διοχετεύει όλο και λιγότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αποδίδοντας τις χαμηλές ροές στη βλάβη μίας τουρμπίνας. 

naftemporiki.gr

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *