Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούν οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της MRB, ενώ την ίδια ώρα η συσπείρωση που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Παράλληλα, το 63,4% εκτιμά πως το κόμμα δεν θα μπορέσει να παραμείνει  αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το  β’ μέρος της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.

Επίσης, το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση.

Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

Εξάλλου, το 60% των ερωτηθέντων απαντά πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.

Οι συσπειρώσεις  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ καταγράφει συσπείρωση, στο 85,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 59,7%, με τους ψηφοφόρους του κόμματος της να μετακινούνται… παντού όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος. Συγκεκριμένα, το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, το 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, το 4,6% προς το ΚΚΕ, το 4% προς το ΜέΡΑ25, και το 3,5% προ την Πλεύση Ελευθερίας.

Οι καταλληλότεροι και ο «κανένας»

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και καθημερινότητας ο κ. Μητσοτάκης έχει το προβάδισμα σε καταλληλότητα.

Ειδικότερα: 

Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντά πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 8,2% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 7,8% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντά κανένας από τους τρεις.

Για τα θέματα οικονομίας,  το 33,2% απαντά πως ο πρωθυπουργός μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, το 11,1% απαντά πως καταλληλότερος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, και το 10,3% προτιμά τον Νίκο  Ανδρουλάκη . Ο κανένας είναι πρώτος με 35,6%

Για τα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%. 

 Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος σε δημοφιλία, συγκεντρώνοντας  θετικό ποσοστό της τάξης του 35,9%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5% θετικές απόψεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6% θετικές απόψεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 18%, ο Δημήτρης Νατσιός με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας με 4,7% θετικές απόψειςSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *