Σε δυναμική άνοδο γύρισε στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να σπεύδουν να αγοράσουν ονόματα που είχαν υποστεί μεγάλες απώλειες τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτές των τραπεζών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 618,34 μονάδες ή περίπου 2%, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 1,9%, περιορίζοντας τις απώλειές του αφότου εισήλθε για λίγο σε bear market στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,6%. 

Απομένει να διαπιστωθεί πόσο οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες θα καταφέρουν να κρατήσουν τα κέρδη τους, εκτιμούν αναλυτές. 

«Με τόσες μετοχές να έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τις αρχές του έτους έως σήμερα, δεν με εκπλήσσουν κάποια σύντομα διαλείμματα ανόδου. Ωστόσο, με τόσες πολλές προκλήσεις, όπως πληθωρισμός, αυξανόμενα επιτόκια και γεωπολιτικά γεγονότα, όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν συνέχιση της μεταβλητότητας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», σημειώνει ο Γουέιν Γουίκερ, επικεφαλής επενδύσεων της MissionSquare Retirement. 

Η μετοχή της JPMorgan ενισχύθηκε 6,2%, από τη στιγμή που η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στους στόχους της νωρίτερα απ΄ότι είχε προγραμματίσει χάρη στα αυξανόμενα επιτόκια. Άνοδο 6% σημείωσε η Citi, καθώς και οι ομολογιακές αποδόσεις στα αμερικανικά 10ετή αυξήθηκαν επτά μονάδες βάσης, ενώ περισσότερο από 5% ενισχύθηκαν και οι μετοχές των Wells Fargo και Bank of America. 

Οι Ross Stores και TJX συγκαταλέγονται στους μεγάλους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης, με κέρδη 9,6% και 4,2% αντίστοιχα. 

Το επενδυτικό κλίμα βρήκε επίσης στήριγμα από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι εξετάζει μείωση των δασμών σε κάποια προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. «Δεν επιβάλαμε κανέναν από αυτούς τους δασμούς. Επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο Μπάιντεν.

naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *