Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ.

Αιχμές εναντίον των ΗΠΑ για ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας αφήνει, μέσω Τwitter, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και των αναφορών που έκανε στις δηλώσεις του περί της εξέλιξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προωθούμενης αγοράς πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Αγκυρα. «Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: “Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι”. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας; Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Αγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Ολα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε μία από τις τέσσερις διαδοχικές αναρτήσεις που έγιναν από τον επίσημο λογαριασμό Τwitter της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα χθες το πρωί. Μάλιστα, στις αναρτήσεις έχουν επισημανθεί (tag) οι λογαριασμοί Τwitter του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο και τεσσάρων Ελλήνων δημοσιογράφων και αναλυτών.

Εν συνεχεία, η ρωσική πρεσβεία κοινοποιεί τις επίσημες διπλωματικές απόψεις της Μόσχας για το ζήτημα της πώλησης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 προς την Τουρκία. Παγίως, η Μόσχα τονίζει ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην πώληση των πυραύλων στην Τουρκία για λόγους εμπορικούς. Επίσης, οι Ρώσοι αναφέρουν ότι η πώληση των πυραύλων στην Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον της Ελλάδας. Και, επιπλέον, προτείνει διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα. «Η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε., παραμένει ανοικτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων», αναφέρεται, επίσης, από τη ρωσική πρεσβεία, που καταλήγει: «Οι ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του διεθνούς δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,’//connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘109138906120213’); fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “http://connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *