Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, υποστήριξε την ταχεία άνοδο των επιτοκίων, λέγοντας τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να αντιδράσει στην επιτάχυνση του πληθωρισμού.

«Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στα σχέδια μας για την απομάκρυνση από τα προγράμματα διευκόλυνσης από ό,τι θα κάναμε στο παρελθόν. Μας εξέπληξε η ανοδική πορεία του πληθωρισμού. Αυτό είναι πολύ υψηλός πληθωρισμός», είπε ο Μπούλαρντ στο CNBC.

«Η αξιοπιστία μας είναι στη γραμμή εδώ και πρέπει να αντιδράσουμε στα δεδομένα», πρόσθεσε. «Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε με τρόπο που να είναι οργανωμένος και να μην ενοχλεί τις αγορές».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπούλαρντ είχε δηλώσει ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει το βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού της κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα έως τον Ιούλιο. Την ίδια στιγμή, οι αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

«Πιστεύω ότι η άποψη μου είναι καλή και θα προσπαθήσω να πείσω τους συναδέλφους μου ότι έχω δίκιο» είπε χαρακτηριστικά στο CNBC.

naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *