Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι ο πληθωρισμός είναι πιο επιζήμιος για τους λιγότερο εύπορους στις Ηνωμένες Πολιτείες και επέκρινε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα για τα σχόλιά του για τον πληθωρισμό.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερφορτωμένη, πληθωριστική οικονομία», έγραψε ο Μπέζος στο Twitter. «Ο πληθωρισμός είναι ένας οπισθοδρομικός φόρος που βλάπτει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η κακή κατεύθυνση δεν βοηθά τη χώρα».

Τα σχόλια από τον Μπέζος ήταν απάντηση στον Τζο Μπάιντεν ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι ΗΠΑ ήταν σε καλό δρόμο για να δουν τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ελλείμματός τους, συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάιντεν στόχευσε επίσης τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είδε το έλλειμμα «να αυξάνεται κάθε χρόνο» όσο ήταν στην εξουσία.

Την Παρασκευή, ο Μπέζος εγκάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για ένα tweet που ανέφερε ότι η φορολόγηση των πλούσιων εταιρειών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού. Ο Μπέζος προέτρεψε την Επιτροπή Παραπληροφόρησης να επανεξετάσει το tweet.

«Η αύξηση των φόρων εταιρειών είναι καλό να συζητηθεί», έγραψε ο Μπέζος την Παρασκευή. «Η εξομάλυνση του πληθωρισμού είναι κρίσιμης σημασίας για συζήτηση. Το να τα συνδυάσεις είναι απλώς λάθος κατεύθυνση».

Και στις δύο περιπτώσεις, ο πρόεδρος δεν κατονόμασε ρητά την Amazon, αν και στο παρελθόν είχε σχολιάσει το φορολογικό ιστορικό του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα σχόλια τόσο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν όσο και από τον Μπέζος έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται κοντά στα υψηλά των 40 ετών και οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προσπαθούν να αυξήσουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν το ζήτημα.

naftemporiki.grSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *