Σε εσωτερικές διαδικασίες κατέφυγε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Έρικ Μαμέρ, προκειμένου να προχωρήσει η επαλήθευση σχετικά με το αν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020».

«Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποια μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», τόνισε ο Έρικ Μαμέρ, σε ερώτηση σχετική με την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *