Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 2/8, διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Σουηδίας Johan Borgstam και της Νορβηγίας Frode Overland Andersen, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιείται με στόχο την περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο υπουργός Τουρισμού συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους δύο πρέσβεις, αναφορικά με τον σχεδιασμό για την προσέλκυση ταξιδιωτών από χώρες της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης, για το ερχόμενο φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, η στόχευση στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους βασίζεται στο σκεπτικό ότι σε αυτές τις χώρες το κρύο ξεκινά ακόμα και από τον Σεπτέμβριο, επομένως οι Σκανδιναβοί, οι Γερμανοί, ακόμα και οι Γάλλοι, μπορούν να περάσουν το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα στη χώρα μας, συνδυάζοντας το ωφέλιμο – τα ποσά που θα δαπανήσουν για θέρμανση στις χώρες τους θα είναι περισσότερα από τα έξοδα διαμονής τους στην Ελλάδα- με το τερπνό, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφες περιοχές της πατρίδας μας και να απολαύσουν τη μοναδική γαστρονομία και την ελληνική φιλοξενία.

Ο πρέσβης της Σουηδίας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα αυτή την εναλλακτική πρόταση για «παράταση διακοπών», επισημαίνοντας ότι ήδη στη χώρα του, όπου η θέρμανση είναι ηλεκτρική, ο λογαριασμός του ρεύματος που πληρώνει μια μέση οικογένεια τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε περίπου 1900 ευρώ.

Σε ανάρτηση που έκανε στο twitter ο κ. Bogstram μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, ανέφερε ότι μοιράστηκαν σκέψεις για την προώθηση της παρατεταμένης παραμονής των ταξιδιωτών από χώρες με ψυχρό κλίμα στην Ελλάδα, τους οποίους ο Β. Κικίλιας προσκαλεί να απολαύσουν τον ήλιο, εξοικονομώντας χρήματα για την ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Νορβηγίας υποστήριξε ότι μια επίσης καλή ιδέα είναι η προσέλκυση όσων δεν έχουν ακόμα συνταξιοδοτηθεί, αλλά είναι σε μια ηλικία που τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από την οικογενειακή εστία, επομένως αυτή την περίοδο της ζωής τους θέλουν να ταξιδέψουν, έστω και για ένα σαββατοκύριακο ή 4ήμερο, εφόσον εργάζονται. Για αυτούς τους ταξιδιώτες, πόλεις στην Ελλάδα- όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη- αποτελούν ιδανικούς προορισμούς, καθώς έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και συνδυάζουν τη γαστρονομία και τη διασκέδαση με τις τεχνες, την ιστορία και τον πολιτισμό.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *