Της Σοφίας Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr 

Τον Μάιο, όταν θα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έκθεση κόλαφο της QCM για τα αλλοιωμένα στοιχεία στους ισολογισμούς της FF αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία απο την PwC, σύμφωνα με τον επικεφαλής του νεου ΔΣ Γιώργο Ιωαννίδη.

Ο κ Ιωαννίδης προήδρευσε της Γ.Σ. των μετόχων της Folli Follie η οποία πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτιας 63,71% κ παρουσία του Τζωρτζη Κουτσολιουτσο, πρώην διευθυνοντος συμβούλου κ αργότερα μη εκτελεστικού μελους του δς μέχρι τα μέσα του περαςμενου Δεκεμβρίου, όποτε και αποπέμφθηκε σε συνέχεια νομικών ενεργείων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. (Ο κ. Κουτσολιουτσος συμμετείχε ως μετοχος του 2,3%).

Η Γ.Σ. ενέκρινε μεταξύ άλλων το νέο Δ.Σ. καθώς και την επιτροπή ελέγχου, με τη συμμετοχή των κ Η. Πενταχου, Π. Δοντα κ Γ. Ιωαννίδη, θέμα που καταψήφισε ο κ Κουτσολιουτσος διευκρινιζοντας ότι ήταν συμφωνος με την προηγούμενη πρόταση του Δ.Σ.- η οποία ομως άλλαξε σε συνέχεια της αποφασης του Πρωτοδικείου κ της τοποθετησης νεας διοικησης στην εταιρεία.

Στο κρίσιμο θέμα της ενημέρωσης των μετόχων για τα ευρήματα από τους ελέγχους στην εταιρεία ο ceo Γιώργος Σάμιος τόνισε εμφατικά ότι ο έλεγχος κου διενεργεί η PwC είναι εκτενής, αφορά όλες τις θυγατρικές του ομίλου και υπερκαλύπτει τον δικανικό έλεγχο της A&M που σημειωταιον, δεν είχε επεκταθεί στην επόμενη φάση του μετά την έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι. Παραδόξως ο κ. Κουτσολιούτσος συντάχθηκε με το αίτημα των μικρομετόχων για πιο αναλυτική παρουσίαση των ευρημάτων του ελέγχου. 

Σε εξέλιξη είναι κ η διαπραγμάτευση με τους νομικούς συμβούλους της Duffy για την αποδέσμευση των μετόχων της ff ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρειας αυτό το διάστημα εξετάζομαι προτάσεις απο επενδυτές, μεταξύ των οποίων κ funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε σχέδιο αναδιάρθρωσης τηα εταιρειας. Μελετάται δηλαδή κ συμπληρωματικό σενάριο στο σχέδιο εξυγίανσης όπως παρουσιάζεται στο term sheer που βρίσκεται στη διάθεση των ομολογιούχων.

Η διοίκηση της FF εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των σχετικών διαβουλεύσεων κ παρά την κρισιμότητα της κατάστασης στην εταιρεία σύμφωνα με τον κ Σάμιο η FF διαθέτει επάρκεια διαθεσίμων κ ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε δημόσια ταμεία

 

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *