Στην φωτογραφία εικονίζεται μια γυναίκα που κάνει την νέα θεραπεία για την οσφυαλγία.

H Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία μιας νέας θεραπείας για την οσφυαλγία που χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Η θεραπεία ονομάζεται EaseVRx και απευθύνεται σε άτομα με χρόνια προβλήματα οσφυαλγίας. Ο χρήστης πρέπει να φορέσει την κάσκα VR και το σύστημα θα τον κατευθύνει για να κάνει μια σειρά από αναπνευστικές ασκήσεις που θα τον βοηθήσουν να χαλαρώσει και να μειωθεί τελικά η δυσφορία και ο πόνος. Το σύστημα έχει αναπτύξει η εταιρεία AppliedVR και έχει 56 «συνεδρίες» ασκήσεων διάρκειας 2-16 λεπτών.

Ο χρήστης για να δει αποτελέσματα πρέπει να κάνει αυτές τις συνεδρίες κάθε μέρα για χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων. Προβλήματα οσφυαλγίας αντιμετωπίζουν εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ και φυσικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε κάθε χώρα. Η FDA έδωσε την έγκριση για την θεραπεία εικονικής πραγματικότητας μετά τα αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν σε 179 ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία.

Οι ασθενείς όπως συνήθως χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με την μια να ακολουθεί την θεραπεία VR και την άλλη να ακολουθεί ένα ελεγχόμενο πρόγραμμα δύο διαστάσεων. Στο τέλος της δοκιμής το 45% όσων έκαναν την VR θεραπεία ανέφεραν μια μείωση των επιπέδων του πόνου σε ποσοστά άνω του 50% ενώ οι υπόλοιποι ανέφεραν μείωση του πόνου σε ποσοστά άνω του 30%.

Προτεινόμενα για εσάς



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *