Το μήνυμα που στέλνει η HP στη Xerox αναφορικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης συμβαδίζει με τα πρότυπα της εποχής.

Καθώς ο πλανήτης βρίσκεται συγκλονισμένος από τα όσα προκύπτουν από την πανδημία, η HP μοίρασε μία επιστολή προς τους μετόχους της, μέσα στην οποία σημειώνει ότι αυτή η χρονική περίοδος δεν προσφέρεται για συζητήσεις περί συγχωνεύσεων ή άλλων αντίστοιχων επιχειρηματικών σχεδίων. Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως βρίσκεται και η Xerox, η οποία πριν από δύο εβδομάδες περίπου τόνισε ότι η συζήτηση για την επικείμενη στρατηγική συνεργασία με την HP αναγκαστικά μπαίνει στον πάγο.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η Xerox εγκαταλείπει εντελώς το εν λόγω ενδεχόμενο, απλώς αναβάλλει τις συζητήσεις για αργότερα. Η προσφορά της απέναντι στην HP φαίνεται ότι ισχύει. Η HP, πάντως, σταθερά απορρίπτει τις προτάσεις της Xerox, ενώ τώρα ενισχύει τα απορριπτικά της επιχειρήματα μετά την κήρυξη του πλανήτη σε έκτακτη ανάγκη λόγω του κορωνοϊού.

Εκτός από τις οικονομικές προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία, η HP, στην επιστολή της προς τους μετόχους, τονίζει ότι η πρόταση της Xerox δημιουργεί ερωτήματα για τα κεφαλαιακά διαθέσιμα πάνω στα οποία βασίζεται, γεγονός που θεωρείται επισφαλές. Η HP εκτιμά ότι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης αυτής θα είναι η δημιουργία ενός μεγάλου και δυσβάσταχτου χρέους το οποίο θα επιβαρύνει και τις δύο εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των μετόχων της HP φέρεται να παραμένει σύμφωνο με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της, δίνοντας αρνητική απάντηση στο ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη Xerox. H HP έχει ήδη ανακοινώσει ένα στρατηγικό πλάνο για τα επόμενα τρία έτη, κατά τη διάρκεια του οποίου υπολογίζεται αύξηση της κερδοφορίας της. Όλα αυτά, βεβαίως, πριν να ξεσπάσει η πανδημία, η οποία φαίνεται να αλλάζει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη σε όλες τις χώρες του κόσμου.

 

 

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *