Η Κίνα απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ότι ακολουθεί πιστά τα δημοκρατικά ιδεώδη, κάτι που φαίνεται να ισχύει και στον τομέα της κινηματογραφικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Variety, οι κινεζικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα πλήθος κανόνων που θα πρέπει να ακολουθούν όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο απώτερος σκοπός είναι να ενισχυθεί η κινηματογραφική παραγωγή του είδους, χωρίς, όμως να παραβιάζονται κάποιοι συγκεκριμένοι κανόνες. Ήδη παρατηρείται μία στροφή του παγκόσμιου ενδιαφέροντος του κοινού για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας με κινέζικη υπογραφή, στοιχείο που έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και την Εθνική Κινηματογραφική Αρχή της Κίνας να θέσουν κανόνες.

Το ζήτημα ελευθερίας που προκύπτει από το κείμενο αρχών και κανόνων της κινηματογραφικής παραγωγής είναι πως θα πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μην παρεκκλίνουν της κεντρικής ιδεολογίας που εκφράζει η Κυβέρνηση στους τομείς της κοινωνικής οργάνωσης και των τεχνολογικών επιδιώξεων, όπως αυτές έχουν εκφραστεί πολλές φορές από τις επίσημες τοποθετήσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζιπίνγκ.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι ακόμα και ο τομέας των ειδικών εφέ θα πρέπει να ακολουθεί τις επιταγές του Κόμματος, στοιχείο που δείχνει ότι η ιδέα της κινηματογραφικής παραγωγής στην Κίνα απέχει παρασάγγας από ό,τι έχουμε συνηθίσει στη Δύση. Για την ιστορία, η πρόσφατη κινηματογραφική ταινία «Η Περιπλανώμενη Γη» που έρχεται από την Κίνα θεωρείται ότι αποτελεί μία παγκόσμια επιτυχία αφού έχει φέρει έσοδα της τάξης των 691 εκατομμυρίων δολαρίων στους δημιουργούς της και είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη κινεζική ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής.

Μπορεί να προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι τίθενται κανόνες στην παραγωγή, αλλά από τις κινεζικές Αρχές εκφράζεται ανοιχτά το κάλεσμα στους δημιουργούς να φέρουν τις ιδέες και τα σενάριά τους -δεδομένου ότι δεν παρεκκλίνουν των ενδεδειγμένων- και να αυξήσουν τις διαθέσιμες ταινίες επιστημονικής φαντασίας σε όλες τις πλατφόρμες σε παγκόσμιο επίπεδο…

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *