Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα δώσει στα κράτη μέλη περιθώρια περιορισμού της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από ό,τι προτείνεται επί του παρόντος, ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη προσχέδιο του εγγράφου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημοσιεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα μελλοντικά βήματα που θα μπορούσε να κάνει το μπλοκ για την εκτόνωση της κρίσης, ανέφερε νωρίτερα το Bloomberg.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση που βρίσκεται υπό εξέταση, κάθε κράτος πρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 5% ανά ώρα κατά τις ώρες αιχμής, αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 10% όλων των ωρών από την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου του 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023, ανέφερε η Corriere. 

Ωστόσο, στο αναθεωρημένο προσχέδιο αναφέρεται ότι οι χώρες μπορούν να αποφασίσουν να θέσουν έναν στόχο για διαφορετικό ποσοστό περιορισμού της κατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής, εφόσον καλύπτεται τουλάχιστον το 7% των ωρών αιχμής, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα.

naftemporiki.gr

 


Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *