Η Huawei παρουσίασε αυτό που η ίδια αποκαλεί «πρώτο παγκοσμίως hardware επικοινωνίας 5G» το οποίο απευθύνεται στην  αυτοκινητοβιομηχανία για την κάλυψη των αναγκών συνδεσιμότητας στα νέα διασυνδεδεμένα οχήματα. 

 

Ειδικότερα, το MH5000 module βασίζεται στο Balong 5000 5G chip που η κινεζική εταιρεία είχε λανσάρει τον περασμένο Ιανουάριο και το οποίο βέβαια προορίζεται για χρήση σε μελλοντικά smartphones. «Βασισμένη σε αυτό το chip, η Huawei ανέπτυξε το πρώτο παγκοσμίως 5G module για αυτοκίνητα προσφέροντας υψηλές ταχύτητες πρόσβασης και υψηλή ποιότητα» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. 

 

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του Shanghai Autoshow και ουσιαστικά αποκαλύπτει την επιθυμία της Huawei να επεκταθεί και στον τομέα της αυτοκίνησης με απώτερο στόχο να αποτελέσει κύριο προμηθευτή τεχνολογίας για τα αυτόνομα οχήματα του μέλλοντος. 

 

«Ως ένα σημαντικό προϊόν επικοινωνίας για την μελλοντική ευφυή γενιά αυτοκινήτων, αυτό το 5G module θα ωθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία στην μετακίνηση προς την εποχή του 5G», συμπληρώνει η ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας. Αναλυτές εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο module θα βοηθήσει τα σχέδια της Huawei να ξεκινήσει την εμπορία της τεχνολογίας δικτύων 5G για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

 

REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

FILE PHOTO: Journalists follow the presentation of a Huawei smartphone ahead of the IFA Electronics show in Berlin, Germany, September 2, 2015. REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo

Όπως σημειώνει το Reuters, η Huawei κατά τα προηγούμενα χρόνια διεξήγαγε δοκιμές νέων τεχνολογιών για διασυνδεδεμένα οχήματα σε διάφορες κινεζικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η μεγαλούπολη Σαγκάη, ενώ έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με μια σειρά κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως οι FAW, Dongfeng και Changan. 

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Huawei αυτή την στιγμή θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού υλικού και θέλει να ηγηθεί συνολικά στην παγκόσμια κούρσα για την ανάπτυξη των νέων δικτύων 5G. Σε επίπεδο καταναλωτικών προϊόντων η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 59 εκατομμύρια συσκευές smartphone κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2019, ενώ τα έσοδα του συγκεκριμένου κλάδου γνώρισαν αύξηση 39% φτάνοντας στο ποσό των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *