Κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται στο Αφγανιστάν απαιτούν από την Παγκόσμια Τράπεζα και τους βασικούς της μετόχους να αποδεσμεύσουν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγωμένα κεφάλαια για να πληρώσουν δασκάλους και άλλους κρατικούς υπαλλήλους και να αποτρέψουν την κατάρρευση βασικών υπηρεσιών.

Η Save the Children είναι μεταξύ των οργανώσεων που ξεκινούν μια δημόσια αναφορά και καλεί τους αξιωματούχους αυτή την εβδομάδα να αποδεσμεύσουν χρήματα πέρα ​​από την ανθρωπιστική βοήθεια σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία, καθώς αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν ξεκινά συνομιλίες στη Νορβηγία.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν ήδη 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της πείνας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την αποτυχία να υποστηριχθούν οι απλήρωτοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων των δασκάλων, των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και της υγιεινής, θεμελιώδης για τη διατήρηση της χώρας.

Υπό την πίεση χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να αποφύγουν τη μεταφορά μετρητών στο καθεστώς των Ταλιμπάν μετά την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Αύγουστο, η Παγκόσμια Τράπεζα πάγωσε τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί στο Ταμείο Ανασυγκρότησης του Αφγανιστάν, τον κύριο αγωγό για ξένες κυβερνήσεις και άλλους χορηγούς.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της Τράπεζας αποδέσμευσε 280 εκατομμύρια δολάρια για επείγουσα βοήθεια τον Δεκέμβριο και ζήτησε από τους αξιωματούχους να διερευνήσουν τρόπους για να επεκτείνουν την υποστήριξη πέρα ​​από την ανθρωπιστική βοήθεια. Ωστόσο, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για να συζητηθούν ακόμη και επιλογές μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Φεβρουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial TimesSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *