Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, προειδοποίησε για την κατάσταση της οικονομίας, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανό να έρθουν πιο δύσκολες στιγμές.

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε την Τρίτη το βράδυ, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon προστίθεται στον «χορό» των δισεκατομμυριούχων, μεγαλοστελεχών, μεγαλοεπενδυτών που μιλούν πλέον ανοιχτά για ύφεση, αναδημοσιεύοντας τα σχόλια που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, στο CNBC.

«Ναι, οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε ετοιμαστείτε για μια κρίση», είπε ο Μπέζος.

Ο Σόλομον, επικεφαλής του χρηματοοικονομικού κολοσσού της Wall Street, είπε ότι είναι καιρός τόσο οι ηγέτες των επιχειρήσεων όσο και οι επενδυτές να κατανοήσουν τους κινδύνους που δημιουργούνται και να προετοιμαστούν ανάλογα.

Ο Σόλομον μίλησε αφού η εταιρεία του είχε μόλις δημοσιεύσει τριμηνιαία αποτελέσματα κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Ωστόσο, είπε ότι μια ύφεση μπορεί να διαφαίνεται, καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει επίμονα υψηλό πληθωρισμό και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα που προσπαθεί να μειώσει τις τιμές μέσω μιας σειράς επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων.

«Νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αστάθεια στον ορίζοντα», είπε ο Σόλομον. «Τώρα, αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο. Αλλά όσον αφορά την κατανομή των αποτελεσμάτων, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Πηγή: CNBCSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *