Την ικανοποίηση τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις εξέφρασαν στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης του ΙΟΒΕ και του Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) in Greece & Cyprus ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis de Guindos και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συζήτηση με θέμα «Η ελληνική οικονομία και το ευρωπαϊκό περιβάλλον: (νέα) κρίση και ευκαιρίες» που συντόνισε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας και οι τρείς ομιλητές τόνισαν το συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι μετά και την συγκεκριμένη απόφαση μαζί με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί το ποσό που θα εισρεύσει στις οικονομίες της ΕΕ ξεπερνά 1,3 τρισ ευρώ.

Χρ.Σταϊκούρας:Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί μια από τις πιο ελπιδοφόρες και φιλόδοξες αποφάσεις της ΕΕ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων του Ταμείου και την προώθηση ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων. Πριν από την πανδημία η ελληνική οικονομία είχε μια ισχυρή ανάπτυξη που ανακόπηκε. Με την έκρηξη της πανδημίας η κυβέρνηση έλαβε μια σειρά από τεκμηριωμένα για την στήριξη της κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα προωθούνται μια σειρά από σημαντικά μέτρα και έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από διαδικασίες για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, την προώθηση επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, πρόσθεσε.

Γ. Στουρνάνας: Μικρότερη από την αρχικά προβλεπόμενη ύφεση στη χώρα, το 2020.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε υπάρχουν δεδομένα που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε, επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις της ΤτΕ είναι πιο αισιόδοξες για μικρότερο βαθμό ύφεσης το 2020. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχέδιο της ΤτΕ για το σχέδιο της για μια Εταιρία Διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που θα συμβάλει περαιτέρω στην μείωση των κόκκινων δανείων.

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *