Η SKY express βρέθηκε στο επίκεντρο του Aviation Event 2021 με θέμα τις προοπτικές ανάκαμψης των αερομεταφορών

Το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας κέρδισε το ενδιαφέρον των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών που παρευρέθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο “Aviation Event 2021” για να συζητήσουν στρατηγικές και βέλτιστες πρακτικές για την ανάκαμψη του τομέα.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια στις 27 Αυγούστου και συγκέντρωσε και φέτος το διεθνές ενδιαφέρον ειδικών από τον κλάδο των αερομεταφορών, του τουρισμού και της βιομηχανίας.

Την SKY express εκπροσώπησε η κ. Βάσω Χρηστίδη, IOGR Group General Manager η οποία συμμετείχε στο πάνελ με θέμα “Shaping the new Normal” παρουσιάζοντας το case study της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Χρηστίδη επισήμανε ότι: ”Ο κλάδος των αερομεταφορών πρέπει να ανασχεδιάσει το μέλλον του γύρω από τρεις ελληνικές λέξεις: Πανδημία, αντλώντας διδάγματα από την κρίση αλλά και ενώνοντας δυνάμεις, καθώς οι προκλήσεις αφορούν τους πάντες. Κλίμα, με το βλέμμα στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα. Δυναμισμό, για την επανεκκίνηση του χώρου, μετά από μια πρωτόγνωρη κρίση.” Αναφερόμενη στην SKY express τόνισε ότι η εταιρεία μέσα από την κρίση, “επανεφηύρε τον εαυτό της”. Ως επιχειρηματική οντότητα, ως πτητικό έργο και ως στόλος, υιοθέτησε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Εκσυγχρόνισε τη λειτουργία της προχωρώντας στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της δίδοντας μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες της με αποτέλεσμα σήμερα να αυξάνει συνεχώς το μερίδιο αγοράς στους προορισμούς που εξυπηρετεί”.

Το περιεχόμενο των τοποθετήσεων εστίασε στα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν συνολικά την πορεία του χώρου, αλλά και πιθανούς τρόπους ανάκαμψης στην τρέχουσα συγκυρία. Μεταξύ βιώσιμης ανάπτυξης, επενδύσεων, καινοτομίας, υποδομών και νέων προσεγγίσεων οι ομιλητές έκαναν ανασκόπηση της κατάστασης και πρότειναν τις δικές τους στρατηγικές προτάσεις για το μέλλον.

Μέσα από την παρουσία της SKY express στη διοργάνωση αναδείχθηκε η δυναμική πορεία της στην κρίσιμη συγκυρία της πανδημίας. Η διεύρυνση του πτητικού έργου σε εσωτερικό και εξωτερικό, η συστηματική επένδυση στον εμπλουτισμό του ήδη “πράσινου” στόλου με υπερσύγχρονα Airbus Α320neo  και ATR 72-600 και η προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Σε αριθμούς το Aviation Event 2021 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 30 εθνικών και διεθνών ομιλητών, 160 συμμετεχόντων και μεγάλου αριθμού εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει ώθηση και νέα πνοή σε έναν τομέα που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, χαράσσοντας κοινή πορεία για βιώσιμη ανάκαμψη και την ενίσχυση της βιομηχανίας ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί σε ακραία και αναπάντεχα γεγονότα.

Την εκδήλωση φιλοξένησε το αεροδρόμιο της Μπολόνια, σε συνεργασία με το Bologna Welcome στον ιστορικό χώρο του Palazzo Re Enzo στις 27 Αυγούστου.

Σχετικά με την SKY express

Η SKY express αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο στο εσωτερικό της χώρας και εισέρχεται στις διεθνείς πτήσεις καλύπτοντας συνολικά 48 προορισμούς σε 9 χώρες. Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιας εμβέλειας αεροπορικές εταιρείες όπως οι KLM, Air France, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, και Cyprus Airways.

Η SKY express τον τελευταίο χρόνο απέκτησε 6 νέα Airbus320neo και 6 νέα ATR 72-600, προχωρώντας σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών σε μια δύσκολη περίοδο.

Με τα νέα αεροσκάφη της η SKY express στο τέλος του έτους θα διαθέτει τον πλέον “πράσινο” στόλο (green fleet) αλλά και τον νεότερο στη χώρα και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς στόλους σε όλη την Ευρώπη.

Η SKY express ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων IOGR, του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου. Έναν ισχυρό και δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό Όμιλο με σημαντική παρουσία σε διάφορους τομείς που απασχολεί συνολικά 5.500 εργαζομένους. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του καλύπτει ο κλάδος των αερομεταφορών, τόσο στο πτητικό σκέλος με την SKY express, όσο και της επίγειας εξυπηρέτησης σε συνεργασία με την Skyserv και την Swissport SUD, με παρουσία σε 36 αεροδρόμια της χώρας και πελάτες περισσότερες από 250 αεροπορικές εταιρείες.

Σημαντική είναι η παρουσία του Ομίλου και στο χώρο του Τουρισμού, των logistics, της εμπορίας ελαιολάδου, κ.α.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *