Η Sony φέρεται να σχεδιάζει την παραγωγή διπλάσιου αριθμού PlayStation 5 εντός του 2020, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό της, σύμφωνα με αναφορές των δικτύων Bloomberg και Nikkei.

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία αντί να προχωρήσει στην παραγωγή πέντε ή έξι τεμαχίων της νέας της παιχνιδοκονσόλας θα κατασκευάσει έως και εννέα ή δέκα εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με την Nikkei ή το Bloomberg, αντίστοιχα. Αιτία της μαζικής αύξησης της παραγωγής, σύμφωνα και με τα δύο δημοσιεύματα, είναι η αυξημένες ανάγκες οικιακής ψυχαγωγίας που δημιουργεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Με δεδομένο ότι το επίσημο λανσάρισμα της νέας κονσόλας PlayStation 5 τοποθετείται για την «εορταστική περίοδο του 2020», δηλαδή για το τέλος του τρέχοντος έτους, γίνεται αντιληπτή η μαζική αύξηση της παραγωγής. Ενδεικτικά, η κονσόλα PlayStation 4 είχε λανσαριστεί τον Νοέμβριο του 2013 και η Sony είχε πουλήσει μέχρι το τέλος εκείνου του έτους 4,2 εκατομμύρια τεμάχια.

Πάντως η Sony δεν είναι η μόνη εταιρεία που σκέφτεται με την συγκεκριμένη λογική: η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei αναφέρει επίσης ότι η Facebook θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της μάσκας εικονικής πραγματικότητας Oculus VR, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Στόχος της Facebook είναι η παράδοση δύο εκατομμυρίων σετ έως το τέλος του 2020, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με τα σετ που παραδόθηκαν κατά την διάρκεια του 2019.

Γενικά, η πανδημία έδωσε σημαντική ώθηση στην ανάγκη για προϊόντα ηλεκτρονικής οικιακής ψυχαγωγίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επίσης ιαπωνική Nintendo φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε συσκευές Switch.

Επιπλέον, η αύξηση της παραγωγής (που σχεδόν αποκλειστικά γίνεται σε εργοστάσια της Κίνας) θα φέρει μοιραία και αυξημένες απαιτήσεις θαλάσσιας μεταφοράς. Με δεδομένο αυτό η Sony προσανατολίζεται να δοκιμάσει και τις μαζικές αεροπορικές μεταφορές σε μια εποχή που ακριβώς λόγω κορωνοϊού το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *