Από την έντυπη έκδοση 

Σε μεγάλη περιδίνηση έχουν εισέλθει οι εισηγμένες και τα πρώτα μαντάτα για το 2020 δείχνουν ότι η χρονιά θα είναι ζημιογόνος για την πλειονότητα των επιχειρήσεων. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν ηχηρό μήνυμα προς το υπουργείο Οικονομικών, σε μια περίοδο που ξεκινά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2021, καθώς σημαίνει λιγότερες εισπράξεις από έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.λπ.) για το τρέχον έτος και αισθητά μειωμένο φόρο εισοδήματος για το 2021.

Οι 30 εισηγμένες που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2020 εμφανίζουν ενοποιημένες ζημιές μετά από φόρους ύψους 333 εκατ. ευρώ, έναντι κερδοφορίας 120 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019. Οι τρεις πρώτες εισηγμένες με την υψηλότερη κερδοφορία είναι ο ΟΤΕ με κέρδη 102,200 εκατ. ευρώ, ακολούθησε η Mytilineos με κέρδη 36,400 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 35,500 εκατ. ευρώ.

Η κακή εικόνα των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη φετινή πανδημία που έχει αλλάξει δραστικά τα δεδομένα για πολλές εισηγμένες. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα ασφαλώς θα επιδεινωθεί στο δεύτερο τρίμηνο, όταν το σύνολο των εισηγμένων έχουν την υποχρέωση να ανακοινώσουν αποτελέσματα, διότι στο πρώτο τρίμηνο η δημοσίευση δεν είναι υποχρεωτική, με συνέπεια ένας μικρός αριθμός εταιρειών να αποκαλύψει τις επιδόσεις του. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *