Από την έντυπη έκδοση 

Με χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο, όταν στην ατζέντα της αξιολόγησης από τους θεσμούς θα περιλαμβάνεται και το κεφάλαιο των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων, προγραμματίζονται οι κινήσεις για την «επόμενη μέρα» των ΕΛΠΕ, μετά το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για την πώληση του 50,1% του ομίλου. Αυτό αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ωστόσο ότι το ΥΠΕΝ έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση το σχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο, θα διαβουλευτεί με τους θεσμούς, αλλά και τον άλλο βασικό μέτοχο του ομίλου (την Paneuropean συμφερόντων Λάτση), ώστε να αποφασισθεί η τύχη των ΕΛΠΕ. Πάντως, όπως συμπληρώνουν, οι σχετικές διαβουλεύσεις δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αυτό να γίνει εντός Μαΐου.

Η προκήρυξη για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας
Στον αντίποδα, οι κύκλοι του ΥΠΕΝ σημειώνουν ότι η ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ είναι πως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας θα δημοσιευθεί εντός του τρέχοντος μήνα. Στο ίδιο μήκος κύματος, στελέχη της ΔΕΠΑ σημειώνουν πως σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΠΑ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκκίνηση του διαγωνισμού για την πώληση των εμπορικών δραστηριοτήτων. Τα στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν πως στο πλαίσιο «διάσπασης» της ΔΕΠΑ σε μία εταιρεία με τις εμπορικές δραστηριότητες και μία εταιρεία διαχείρισης των δικτύων, έχει γίνει ήδη ο επιμερισμός των ταμειακών διαθέσιμων της υφιστάμενης επιχείρησης. Έτσι, 110 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και 70 εκατομμύρια στη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η κατανομή του μόνιμου προσωπικού της ΔΕΠΑ στις δύο νέες εταιρείες, με τη συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων να υπάγεται στη ΔΕΠΑ Εμπορίας. Όσον αφορά τους εργολαβικούς εργαζόμενους, για τους οποίους η διοίκηση της ΔΕΠΑ και το ΥΠΕΝ έχουν δεσμευθεί πως θα μονιμοποιηθούν, τα στελέχη της ΔΕΠΑ σημειώνουν πως ο μόνος τρόπος είναι να προσληφθούν από τις θυγατρικές της ΔΕΠΑ (ΕΠΑ Αττικής, ΕΔΑ Αττικής και ΔΕΔΑ), παρέχοντας υπηρεσίες που θα παραχωρηθούν στη μητρική. Κ.Δ.   

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *