kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Kawasaki Versys-X 300 (Πρώτες εντυπώσεις)

0

Το νέο Versys-X 300 ήρθε στην Ελλάδα και δίνει ξανά υπόσταση στις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες. Το είχαμε στα χέρια μας για περισσότερες από δέκα μέρες, υποβάλλοντάς το σε κάθε πιθανή δοκιμασία και μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες δεν είναι μόνο για μέσα στην πόλη ή για μικρές αποστάσεις. Το Versys-X 300 μπορεί κάλλιστα να παίξει με ολοκληρωμένο τρόπο το ρόλο μιας κανονικής on-off.  Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Το μεγάλο της μέγεθος και ο δικύλινδρος κινητήρας της.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Το Versys-X 300 είναι μια full size μοτοσυκλέτα, με άφθονους χώρους για δύο άτομα και εντυπωσιακή παρουσία πάνω στο δρόμου, που την κάνει δείχνει πολύ μεγαλύτερου κυβισμού απ΄ότι είναι στην πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των Versys σε 650 και 1000 κυβικά, έχουν χυτούς αλουμινένιους τροχούς 17 ιντσών και ελαστικά δρόμου, το νέο μικρότερο σε κυβισμό μοντέλο, ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία των on-off.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Με τους μεγάλης διαμέτρους τροχούς των 19 ινστών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, τα ελαστικά διπλής χρήσης και τις ζάντες με ακτίνες, έχει ό,τι χρειάζεται για να μην σταματήσει εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Η ικανότητα του Versys-X 300 να κινείται απροβλημάτιστα πέρα από τα όρια των ασφαλτόδρομων είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα υπέροχων χωματόδρομων για να εξερευνήσεις.

Πως θα φτάσεις ως εκεί με μια μοτοσυκλέτα 300 κυβικών; Εδώ βρίσκεται το δεύτερο ξεχωριστό στοιχείο του Versys-X και αφορά τον δυνατό δικύλινδρο κινητήρα του. Πρόκειται για τη μοναδική μοτοσυκλέτα on-off σε αυτή την κατηγορία κυβισμού που έχει δύο κυλίνδρους, αντί για έναν. Καθώς προέρχεται από τη supersport μοτοσυκλέτα της Kawasaki Ninja 300, διακρίνεται για την υψηλή τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Έχει δύο επικεφαλείς εκκεντροφόρους, ψεκασμό και εργοστασιακή απόδοση 40 ίππους στις 11.500.

Χάρη σε αυτόν τον κινητήρα, δεν τρομάζει μπροστά στις ευθείες των εθνικών οδών.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Επιπλέον μπορεί να διανύσει πάνω από 410 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, καθώς η μέση κατανάλωσή του σύμφωνα με την Kawasaki είναι 4,1 λίτρα  για κάθε 100 χιλιόμετρα και το μεγάλο ρεζερβουάρ του χωράει 17 λίτρα καυσίμου.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Με γεμάτο βενζίνη το ρεζερβουάρ του, το συνολικό βάρος είναι στα 175 κιλά, δηλαδή είναι ελαφρύτερο ή το ίδιο με τα περισσότερα scooter αντίστοιχου κυβισμού. Λόγω και της άριστης ορατότητας που προσφέρει η ψηλή θέση οδήγησης, το Versys-X 300 είναι μοτοσυκλέτα που αισθάνεται πολύ άνετα μέσα στις πόλεις. Οι μεγάλοι τροχοί και το ABS στα φρένα, σίγουρα προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας στον αναβάτη απ΄ότι ένα scooter.

Το Versys-X 300 είναι μια full size μοτοσυκλέτα, με άφθονους χώρους για δύο άτομα.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Πίσω από την μεγάλη σε μήκος σέλα, βρίσκεται μια εξίσου μεγάλη σε μέγεθος και πρακτική σε σχήμα σχάρα.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Πάνω της είναι εύκολο να δέσεις ό,τι θέλεις ή να τοποθετήσεις ένα top case. Η Kawasaki έχει φτιάξει μια πλήρη σειρά από προαιρετικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει μία, δύο ή τρεις βαλίτσες, μεγαλύτερη ζελατίνα φαίρινγκ, κάγκελα προστασίας κινητήρα/φαίρινγκ, LED  προβολείς ομίχλης, κεντρικό σταντ, χούφτες, χαμηλότερου ύψους σέλα κ.τ.λ.

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

Με τον στάνταρ εξοπλισμό να είναι πλήρης και την τιμή των €5.990, το Versys-X 300 κοστίζει σχεδόν όσο ένα αντίστοιχου κυβισμού μονοκύλινδρο scooter, προσφέροντας όμως πολύ περισσότερα πράγματα. Στο τεύχος 572 του ΜΟΤΟ που θα είναι στα περίπτερα σε λίγες μέρες, θα έχετε την δυνατότητα να διαβάσετε την πλήρη δοκιμή της μοτοσυκλέτας με κάθε λεπτομέρεια.    

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

kawasaki versys x 300 πρώτες εντυπώσεις

 

 

Πηγή:MOTOMAG

Share.