Δυναμική επάνοδο έκανε σήμερα η Wall Street, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη. 

Ο Dow Jones, με άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ενισχύθηκε 518 μονάδες ή 1,6%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,6%, με στήριγμα τη μετοχή της Dollar Tree, που παρουσίασε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του. 

Από την αρχή της εβδομάδας έως σήμερα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 4,4%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 4%, ενώ ο Nasdaq 3,4%. 

H αγορά φαίνεται να έχει ανακτήσει το βηματισμό της αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να προσδοκούν να δουν τον πληθωρισμό να κορυφώνεται σύντομα. 

«Παρότι αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς πολλοί μιλούσαν για επερχόμενο ράλι μετά τις υπερβολικές ρευστοποιήσεις, η σημερινή άνοδος υποδηλώνει ότι ο βαθμός απαισιοδοξίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τα όρια», αναφέρει ο Κουνίκι Κρόσμπι, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. 

«Θεωρούμε το ράλι αυτής της εβδομάδας ως τεχνικό ως προς τη φύση του, καθώς δεν υπάρχει αλλαγή στη γενικότερη τάση. Οι πιο αυστηρές χρηματοοικονομικές συνθήκες συμπιέζουν τη ζήτηση στην πραγματική οικονομία και αυτό θα συνεχίζει να γίνεται έως ότου η Fed καταφέρει να αποθερμάνει τον πληθωρισμό. Έως τότε, είναι φυσικό να μεσολαβούν τέτοια βραχυπρόθεσμα ανοδικά διαστήματα στην αγορά», αναφέρει ο Ζακάρι Χιλ, επικεφαλής επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Horizon Investments. 

Oι μετοχές απογειώθηκαν μετά τα ισχυρά κέρδη από τον κλάδο λιανεμπορίου, ο οποίος τόνωσε το επενδυτικό κλίμα.  

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε ωστόσο και η επιστροφή των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων, σύμφωνα με αναλυτές, επικαλούμενοι τη μέγα εξαγορά της της VMware από την Broadcom αντί 61 δισ.δολαρίων. Η μετοχή της Broadcom ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, ενώ της VMware 3%. 

Από τις υπόλοιπες μετοχές, ξεχώρισε και αυτή του Twitter, ενισχυόμενη περισσότερο από 4%, από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εξαγορά του, σε μία δήλωση που σύμφωνα με αναλυτές δείχνει σοβαρή πρόθεση να ολοκληρώσει τη συμφωνία. 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *