Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείδωσαν στο υπουργείο Υγείας τα ονόματα για την ηγεσία του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΦ) με τον παλιός μας γνώριμο, καθηγητή Νίκο Πολύζο να αναλαμβάνει την θέση του προέδρου και μαζί του αντιπρόεδροι να ορίζονται ο ενδοκρινολόγος Σπύρος Σαπουνάς και ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος Διομήδης Λυμπέρης.

Νίκος Πολύζος

Ο κ. Πολύζος έχει εργαστεί χρόνια στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα. Την περίοδο 2009-2012 υπό της υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου διετέλεσε γ.γ. του υπουργείου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό και τα Οικονομικά της Υγείας στο London School of Economics, όπου στη συνέχεια διετέλεσε ερευνητής σε θέματα νοσοκομειακής διοίκησης. Τέλος, πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Διοικητική και Οικονομική Επιστήμη, με εφαρμογή στα νοσοκομεία.

Εργάστηκε ως κατώτερο, ενδιάμεσο και ανώτερο στέλεχος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία από το 1980 έως το 1992) και διετέλεσε Σύμβουλος (από το 1993 – 1998) στους υπουργούς Υγείας της Ελλάδας επί θεμάτων Οργάνωσης και Χρηματοδότησης του υγειονομικού τομέα.

Κατόπιν ακολούθησε καριέρα ανώτατου στελέχους (manager) σε 4 νοσοκομεία των Αθηνών (1998-2004), εκ των οποίων γενικός διευθυντής στο Ωνάσειο και διοικητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ. Την περίοδο 2005-6 διετέλεσε Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, με αρμοδιότητα σε θέματα υγείας και πρόνοιας του προσωπικού της.

Εργάστηκε ως εντεταλμένος επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών (1996 και 1998-9) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών (2002-6) στη διοίκηση και τα οικονομικά της υγείας. Επίσης, ήταν επιστημονικός συνεργάτης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (1999-2001).

Το 2007-8 διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγεία». Από τον Ιούνιο του 2006 είναι εκλεγμένο μέλος ΕΠ του ΑΤΕΙ Καλαμάτας στη βαθμίδα το αναπληρωτή καθηγητή, στη Χρηματοοικονομική, του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας – Πρόνοιας, ενώ από 1/9/08 είναι και αντιπρόεδρος του ιδρύματος αυτού. Από το 2006 διδάσκει στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του Παν/μίου-ΤΕΙ Πειραιά, της Ιατρικής Σχολής της Κρήτης και του CNAM. Πρόσφατα εξελέγη μέλος ∆ΕΠ στο Δημοκρίτειο Παν/μιο, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, στη βαθμίδα Αναπληρωτή Καθηγητή, στη Διοίκηση και Οργάνωση Υπηρεσιών Υγείας.

Έχει συγγράψει βιβλίο στην Αποδοτικότητα των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, άρθρα σε Ελληνικά και Ξένα Περιοδικά και Κεφάλαια σε Συλλογικούς Τόμους, πάνω σε θέματα διοίκησης – οργάνωσης και οικονομικής διαχείρισης υπηρεσιών υγείας και πολιτικής υγείας. Πρόσφατα (2007) κυκλοφόρησε το βιβλίο του (εγχειρίδιο – μονογραφία) «Χρηματοοικονομική Διοίκηση Μονάδων Υγείας» (εκδόσεις ∆ιόνικος, Αθήνα).

Σπύρος Σαπουνάς

O Σπύρος Σαπουνάς, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με ειδικότητα Ενδοκρινολογία-Διαβήτης-Μεταβολισμός στο νοσοκομείο  «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ». Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Κρίσεων Υγείας το ΕΚΠΑ και εργάζεται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από το 2005.

Είναι διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης και επιστημονικά υπεύθυνος προγραμμάτων του Οργανισμού και τα τελευταία 3 έτη κατέχει θέσεις ευθύνης με αρμοδιότητα σε θέματα όπως η διαχείριση της πανδημίας COVID-19, η υγειονομική περίθαλψη στις δομές μεταναστών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η επιχειρησιακή και επιστημονική οργάνωση των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟμΥ) του ΕΟΔΥ. Τον Οκτώβριο του 2022 ήταν υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενώ, το ίδιο έτος διετέλεσε αντιπρόεδρος στο ΕΟΔΥ και αρμόδιος για τα Μη – Μεταδοτικά νοσήματα.

Διομήδης Λυμπέρης

Ο Διομήδης Λυμπέρης, ένα από τα πλέον σοβαρά πρόσωπα των τελευταίων ετών στον ΕΟΦ είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, και διετέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος στον ΕΟΦ επί προεδρίας Δημήτρη Φιλίππου.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *