Στις 31 Οκτωβρίου τελειώνει ο χρόνος για τους δικαιούχους του market pass που δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση στην πλατφόρμα καθώς η επόμενη καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, την παράταση του Market Pass για τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023 σε όσους έχουν την κύρια κατοικία τους σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές προβλέπει σχετική τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ύψος της ενίσχυσης είναι διπλάσιο και καταβάλλεται με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις αυτόματα στους δικαιούχους του Market Pass για τους μήνες Αύγουστο- Οκτώβριο 2023. Ωφελούμενοι είναι περίπου 280.000 νοικοκυριά με 740.000 μέλη.

Αν και οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση, στην περίπτωση που μέχρι τώρα δεν είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους, είτε μέσω της ψηφιακής κάρτας είτε με τη μορφή μετρητών, υπάρχει περίπτωση το εισόδημα τους (με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις) να ξεπερνά τα εισοδηματικά κριτήρια ή να καθυστέρησαν να υποβάλλουν τη δήλωση και να μην έχει ακόμα εκκαθαριστεί.

Επίσης, εάν απορρίφθηκε η διαδικασία πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει και είναι δικαιούχος, τότε έχει το δικαίωμα να επανυποβάλει αίτηση μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2023. Μετά τον επανέλεγχο της αίτησης και των προϋποθέσεων, η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2023. Για οποιαδήποτε απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2156327, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 ή να υποβάλουν τα ερωτήματά τους μέσω email στο [email protected]

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην κάρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων όπως παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 καθώς μετά απενεργοποιείται.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟ & ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Η παράταση της ενίσχυσης για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου αφορά σε νοικοκυριά τα οποία στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:

της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές:
της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,
από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών,
από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας,
από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδαςστις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας.
από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού,  της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.
Η εξέταση των προϋποθέσεων κατοικίας θα γίνει βάσει της δήλωσης κύριας κατοικίας στο Ε1 2023, είτε μέσω του Μητρώου Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι των προηγούμενων κύκλων του MarketPass στις πληγείσες περιοχές καθίστανται αυτεπάγγελτα δικαιούχοι και της παράτασης για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να απαιτείται εκ νέου υποβολή αίτησης.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση με τον τρόπο που έλαβαν ή θα λάβουν την ενίσχυση του MarketPass, δηλαδή:

είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους με ημερομηνία λήξης της ισχύος της την 29η Φεβρουαρίου 2024.
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που της αναλογεί.
Θα ακολουθήσει κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία θα καθορίζονται οι ημερομηνίες καταβολής της ενίσχυσης καθώς και οι λεπτομέρειες που αφορούν στα σημεία χρήσης της οικονομικής ενίσχυσης.Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *