Με πτώση έκλεισε η σημερινή νευρική συνεδρίαση της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας, ακολουθώντας το μοτίβο της έντονης μεταβλητότητας του Μαίου. 

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 176,89 μονάδων ή 0,5%, μετά από έντονη νευρικότητα καθώς στα υψηλά της συνεδρίασης ενισχύθηκε 280 μονάδες για να υποχωρήσει 400 μονάδες στα χαμηλά της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,8%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,7%.

 Ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών γνώρισε την χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 με τις μετοχές των Goldman Sachs και JPMorgan Chase να υποχωρούν περισσότερο από 1% εκάστη. Από κοντά και ο κλάδος πρώτων υλών που σχετίζεται τα μέγιστα με τον κύκλο της οικονομίας. Υπό κλοιό πιέσεων και κάποια ονόματα από τον ταξιδιωτικό χώρο  

Το επενδυτικό κλίμα βάρυναν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος είπε ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικό «τυφώνα». 

Ένας παράγοντας που ανησυχεί τον Ντάιμον, όπως είπε, είναι η επιθετική νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Fed. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη του σχεδίου της να συρρικνώσει τον ισολογισμό της, που διογκώθηκε στα 9 τρισ.δολάρια στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι ανησυχίες για πιο επιθετική νομισματική πολιτική επανήλθαν δριμύτερα σήμερα στο προσκήνιο, από τη στιγμή που το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο δείκτης του για τη μεταποίηση βελτιώθηκε στις 56,1 μονάδες το Μάιο από τις 55,4 του Απριλίου. 

Την ίδια στιγμή, οι ομολογιακές αποδόσεις στην αμερικανική 10ετία έκαναν σήμερα νέο άλμα, γεγονός που πλήττει την αξία των μελλοντικών κερδών και καθιστά λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές. 

 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *