Συνεχίζεται στην Wall Street το ράλι των δύο προηγούμενων εβδομάδων που αναλυτές χαρακτήρισαν «εντυπωσιακό», δεδομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με κέρδη παρά τις απώλειες στην αρχή της συνεδρίασης, εν όψει του νέου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ενισχυμένοι βγήκαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,27% ή 92 μονάδες στις 34.953, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,71% στις 4,575 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,31% στις 14.354 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+2,1%) και Salesforce.com (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-2,2%) και Dow Inc. (-1,4%).

Επιπλέον, ο τίτλος της Tesla πραγματοποίησε άλμα 8%, μετά την είδηση ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε split μετοχών για να δώσει μέρισμα στους μετόχους.

Στον αντίποδα, οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο της πτώσης, καθώς η καμπύλη αποδόσεων ισοπεδώθηκε. Η JPMorgan έχασε 1,9% και η Wells Fargo υποχώρησε κατά 2,7%. Η Goldman Sachs και η Bank of America έχασαν 1% έκαστη.
 Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *