Την διακοπή των διαπραγμάτευσεών της με  τα επενδυτικά funds Farallon Capital Europe LLP και Oak Hill Advisors (UK) LLP για την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης ανακοίνωσε η MIG. Η εταιρεία έκλεισε ωστόσο τελικά συμφωνία με την Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση των οφειλών της. 

Σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η MIG αναφέρει, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το κοινό ομολογιακό δάνειο έκδοσης της εταιρείας ύψους 150 εκατ.  ευρώ και σημερινού υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ μεταβιβάστηκε από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η «Fortress Investment Group LLC» προς την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. H Eurobank Ergasias θα παραμείνει πληρεξούσιος καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

Παράλληλα επιβεβαιώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς συναίνεσε στον ορισμό της 6.12.2019 ως νέας Ημερομηνίας Αποπληρωμής τόσο του ανωτέρω μεταβιβασθέντος κοινού ομολογιακού δανείου όσο και του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της εταιρίας ύψους 115 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 86,25 εκατ. ευρώ, που η εταιρία οφείλει επίσης να αποπληρώσει προς την τράπεζα.

«Στο διάστημα αυτό η Εταιρία και η Τράπεζα θα συζητήσουν την αναχρηματοδότηση ή/και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι συζητήσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια της «Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP» για την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην Εταιρία δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και διεκόπησαν».

Όπως γράφει σήμερα και η Ναυτεμπορική η Πειραιώς θα αναχρηματοδοτήσει το σύνολο των δανείων της MIG που έληγαν χθες, ανεξόφλητου υπολοίπου 228,8 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους που αναλογούν στο δάνειο της Fortress.

Η τράπεζα θα «μετακυλίσει» για εννέα μήνες το ομολογιακό με ανεξόφλητο υπόλοιπο 86,3 εκατ. ευρώ που έχει καλύψει η ίδια και θα παράσχει στη MΙG ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοφλήσει το ομολογιακό της Fortress ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ συν τους τόκους.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση θα έχει διάρκεια περίπου 12 μηνών. Με αυτό τον τρόπο η μεν MΙG κερδίζει χρόνο για να αξιολογήσει το πώς θα μειώσει τα δάνεια που έχει λάβει από την Πειραιώς, η δε τράπεζα εξασφαλίζει ως βασικός πιστωτής του ομίλου και μέτοχος με ποσοστό 28,49% ότι οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν με συντεταγμένο τρόπο και όχι συγκυριακό.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση διαμορφώνει αύξηση του χρηματοδοτικού ανοίγματος στη MIG. Με τη χορήγηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η Τράπεζα Πειραιώς θα δει το χρηματοδοτικό της άνοιγμα στη MΙG να αυξάνεται βραχυπρόθεσμα κατά 150 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr 

 

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *