«Η κυβέρνηση  δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς και θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της πατρίδας μας», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «Κάθε βάρκα που ξεκινάει από την Τουρκία θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο. Μπαίνουν άνθρωποι σε βάρκες που δεν έχουν καμία γνώση ναυσιπλοΐας, σε βάρκες φουσκωτές ή παλιά ιστιοπλοϊκά χωρίς σωσίβια, γιατί; γιατί οι τουρκικές αρχές ανέχονται τέτοιες παράνομες αναχωρήσεις. Οι Τούρκοι έχουν αλλάξει το μοντέλο τους. Πλέον προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πολύ μεγαλύτερα πλοία με προορισμό την Ιταλία. Πλέον περίπου το 80% των θαλασσίων ροών της Τουρκίας πάει κατευθείαν και φτάνει στην Ιταλία».

Ακόμη επεσήμανε πως «Υπάρχουν πολύ λίγες ΜΚΟ πλέον στην Ελλάδα. Αυτές πλέον, έχουν μπει στο μητρώο. Όλες αυτές που λειτουργούσαν την περίοδο 2015-2019, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία έχει φύγει μόνη της από τη χώρα. Δεν υπέβαλε χαρτιά, έφυγαν, έκλεισαν τις εγκαταστάσεις τους…Νόμιμες είναι, από εκεί και ύστερα υπάρχει ένας μικρός αριθμός ΜΚΟ που βρίσκονται αντιμέτωπες, αυτή τη στιγμή που μιλάμε κυρίως στη Λέσβο και την Κω, με ποινικές δικογραφίες για παράνομη διευκόλυνση εισόδου στην ελληνική επικράτεια αλλοδαπών τρίτων χωρών. Αυτές οι υποθέσεις υπάρχουν».

Η Ελλάδα είναι στο σύστημα των παράτυπων παρακολουθήσεων με εξωκυβερνητικά κέντρα

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Μηταράκης σχολίασε: «Θέμα παρακολουθήσεων υπάρχει στην Ελλάδα από τις πρώτες συμβάσεις της Crickel, το 2018 με το Pegasus. Η Ελλάδα, δυστυχώς είναι στο σύστημα των παράτυπων παρακολουθήσεων με εξωκυβερνητικά κέντρα. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να δώσει χάρη, να δώσει αμνηστία σε όσους κάνουν παρακολουθήσεις στο παρελθόν υποβιβάζοντας το αδίκημα, από κακούργημα σε πλημμέλημα είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Το σημαντικό εδώ πέρα είναι ότι συμβαίνει το εξής οξύμωρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση χωρίς αποδείξεις για κάτι που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ποινική απαξία, είναι πλημμέλημα και ο κύριος Ανδρουλάκης, διάβασα χθες, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μία διάταξη που το ΠΑΣΟΚ ψήφισε. Αυτό δείχνει τον παραλογισμό αυτή την στιγμή, πώς προσπαθούμε να εργαλειοποιήσουμε ένα ζήτημα για καθαρά πολιτικούς λόγους. Να κάνουν τι; Να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό; Να εκβιάσουν την κυβέρνηση; Αυτά είναι ξεκάθαρο ότι ο Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν το δέχεται».Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *