«Να καταστεί η κρίση ευκαιρία για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της η οικονομία μας είναι ο στόχος«, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, για την παρουσίαση της έκθεσης με θέμα: “Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των τροποποιήσεων προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κορονοϊού.

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως είπε: «αν αξιοποιηθεί σωστά αυτή η δύσκολη χρονιά τότε, δεν θα θυμόμαστε αργότερα, το 2020 ως τη χρονιά του κορονοϊού αλλά ως τη χρονιά προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την ανάκαμψη του 2021».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, με μέθοδο, πείσμα, με στοχοθεσία, με χρονοδιάγραμμα και κίνητρα θα πετύχουμε να μείνει το 2020, ως η χρονιά της μεγάλης στροφής για την οικονομική ευημερία. 

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι κρίσιμο ζήτημα. Ειδικά σήμερα.Είναι ζήτημα ισόρροπης ανάπτυξης και συνοχής, κοινωνικής και περιφερειακής» είπε ο Νίκος Παππάς τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και τη ΝΔ σε μια νέα συνεδρίαση, «με τη συμμετοχή της οργανωμένης επιχειρηματικότητας αυτή τη φορά, όπως είπε, για να δούμε πως πραγματικά αξιοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τις τράπεζες». Σημειώνεται ότι ήταν θετική η αποδοχή της πρότασης από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Τέλος, ανέφερε ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία κρίνονται απολύτως ανεπαρκή για τις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ενώ πρόσθεσε ότι, με τη «βούλα» της Πολιτείας, το 87% των κλάδων είναι πληττόμενοι, μόνο το 10% των επιχειρήσεων ωφελούνται από τα κυβερνητικά μέτρα.

0 Απόστολος Πόντας γραμματέας τομέα Ανάπτυξης ΚΙΝΑΛ σημείωσε από την πλευρά του, ότι οι προβλέψεις των οικονομικών κύκλων αναφέρουν πως μέχρι το 2023 θα υπάρχουν έντονα προβλήματα λόγω των επιπτώςεων της υγειονοικής κρίσης κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει την Κεντρική ΕυρωπαϊκήΤράπεζα και συνολικότερα την ΕΕ 

Ακόμα ανέφερε ότι η ψηφιακή μετάλλαξη για τις ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ανταγωνισμού αλλα δεν ευνοεί ούτε αλλάζει τους τρόπους παραγωγής. «Πάμε σε κλειστές αγορές που έχουν τη δυνατότητα της ψηφιακής ανάπτυξης. Πρέπει να πετύχουμε χαμηλές τιμές και ανταγωνιστικότητα κι αυτό είναι δύσκολο διότι οι συνθήκες με τις οποίες προκρίνουν οι τράπεζες τη χρηματοδότηση και πολύ απαιτητικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως μία από τις προτάσεις για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε τη δημιουργία θερμοκοιτίδων.

Ο Νικόλαος Σούτας, τομεάρχης Ανάπτυξης της Ελληνικής Λύσης και ο Νικόλαος Μακρόπουλος αντιδημαρχος ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και επενδύσεων του δήμου Αθηναίων σημείωσαν τη σημασία της συνεργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ. 

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *