Η Novartis σκοπεύει να δωρίσει έως και 130 εκατομμύρια δόσεις των 200 mg μέχρι το τέλος Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος αποθέματος των 50 εκατομμυρίων δόσεων 200mg, για χρήση σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την COVID-19, εφόσον λάβει τη στήριξη από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η υδροξυχλωροκίνη και μία συγγενική δραστική ουσία, η χλωροκίνη, αυτή τη στιγμή υπόκεινται σε αξιολόγηση μέσω κλινικών δοκιμών για τη θεραπεία της νόσου Covid-19.

Η εταιρεία διερευνά, επίσης, την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με στόχο την αύξηση της προσφοράς και δεσμεύεται να συνεργαστεί με κατασκευαστές σε όλον τον κόσμο για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Η θυγατρική εταιρεία της Novartis, Sandoz, κατέχει μέχρι στιγμής άδεια κυκλοφορίας υδροξυχλωροκίνης μόνο στις ΗΠΑ και θα επιδιώξει τις κατάλληλες ρυθμιστικές εγκρίσεις από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η Novartis θα συνεργαστεί με τους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να καθορίσει την καλύτερη δυνατή διανομή του φαρμάκου και να εξασφαλιστεί ευρεία πρόσβαση σε ασθενείς με τη μεγαλύτερη ανάγκη για το συγκεκριμένο φάρμακο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος της εταιρείας είναι να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς, οι οποίοι εξαρτώνται επί του παρόντος από το συγκεκριμένο φάρμακο, δεν θα επηρεαστούν από τη δωρεά.

H δέσμευση που ανακοινώθηκε σήμερα ενισχύει τις προαναγγελθείσες δεσμεύσεις της εταιρείας για τη δημιουργία Ταμείου Απόκρισης στην  COVID-19 ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, τις συνεργασίες για την ανακάλυψη  φαρμάκου, την ενίσχυση των κλινικών δοκιμών για τα υπάρχοντα φαρμακευτικά σκευάσματα της Novartis και τη δέσμευση της Sandoz να διατηρήσει σταθερές τις τιμές ενός εύρους βασικών φαρμάκων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της COVID-19.

Η Novartis σκοπεύει να  συνεργαστεί στενά με άλλους κατασκευαστές, έτσι ώστε να ενισχύσει την παραγωγή υδροξυχλωροκίνης όπως είναι απαραίτητο για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης και ενθαρρύνει τη βιομηχανία, τις κυβερνήσεις και τα διεθνή ιδρύματα να διασφαλίσουν τη παγκόσμια επάρκεια στην προσφορά φαρμάκων για τη θεραπεία των ασθενών με COVID-19.

naftemporiki.gr

!function (f, b, e, v, n, t, s) { if (f.fbq) return; n = f.fbq = function () { n.callMethod ? n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments) }; if (!f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded = !0; n.version = ‘2.0’; n.queue = []; t = b.createElement(e); t.async = !0; t.src = v; s = b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t, s) }(window, document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘830374073775149’); // Insert your pixel ID here. fbq(‘track’, ‘PageView’);

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *